Mitä tehdä, jos erilaisia pienlainoja ja kulutusluottoja on kertynyt useita, ja kuukausittaiset korot ja muut lainanhoidosta johtuvat kulut vievät kohtuuttoman suuren osan kuukausibudjetista? Ratkaisu on helppo: Yhdistä lainat helposti netissä. Yhdistelylaina yhdistää useat pienet lainat ja velat yhdeksi isommaksi, jolloin tarvitsee maksaa vain yhtä korkeampaa kuukausimaksua.

Tässä artikkelissa tutustumme yhdistelylainoihin: miksi yhdistelylaina kannattaa ottaa, kenelle yhdistelylaina sopii ja miten sitä haetaan.

Elämä helpottuu yhdistelylainan avulla

Lainojen yhdistäminen auttaa hallitsemaan henkilökohtaista taloutta paremmin. Yhden lainan sähkö- ja paperiposti, eräpäivät, korot ja kulut eivät juuri hetkauta, mutta kun pienlainoja on enemmän, syntyy pienistä puroista suuri joki. Yhdistelylainan ansiosta ei tarvitse huolehtia monista erillisistä laskuista, vaan kaiken voi hoitaa yhdellä kertaa. Tämä tekee arjesta sujuvampaa.

Yhdistelylainoja tarjoavat yritykset, kuten Axolaina, tuntevat asiakkaidensa taloudellisen tilanteen ja pyrkivät tekemään lainojen yhdistelystä helppoa. Siksi yhdistelylainalle tarjotaan usein alhaisempia korkoja ja lyhyempiä maksuaikoja, mikä tekee lainan takaisinmaksusta vaivattomampaa.

Yhdistelylainan saa myös maksettua takaisin nopeammin: Kun lainat maksaa pois edullisemmalla yhdistelylainalla, ei rahaa kulu korkoihin ja muihin lainakuluihin läheskään niin paljon kuin erillisiä pienempiä lainoja maksaessa. Tällä tavalla samalla rahalla, mitä lainojen lyhennyksiin on aiemmin mennyt, voi nyt lyhentää lainaa huomattavasti nopeammin. Vaihtoehtoisesti laina-ajan voi myös pitää samana, jolloin kuukausilyhennys pienenee ja rahaa jää enemmän muuhun elämiseen.

Henkilökohtainen talous hallintaan

Yhdistelylaina on erityisen hyödyllinen, jos on kertynyt useita erilaisia velkoja, kuten osamaksuja, kulutusluottoja tai muita pienempiä lainoja. Yhdistelylainalla voi myös lyhentää lainojen maksuaikaa ja alentaa korkoa. Se voi olla hyvinkin kannattavaa, sillä se auttaa vahvistamaan taloudellista tilannetta pidemmällä aikavälillä. Kun lainat on keskitetty yhden yhdistelylainan alle, henkilökohtaisen talouden hallinta paranee ja stressin tunne vähenee.

Lainaa voi hakea verkosta nopeasti ja tehokkaasti

Yhdistelylainan hakeminen on tehty helpoksi: verkon kautta voi yhdellä hakemuksella kilpailuttaa useiden pankin lainatarjoukset, jolloin edullisin ja omaan tilanteeseen sopivin laina löytyy nopeasti. Lainojen kilpailutus on maksutonta.

Pankkien lainatarjouksissa on kuitenkin eroja, vaikka hakija ja annetut tiedot olisivat samat. Tämä johtuu pankkien keskenään poikkeavista hinnoitteluista ja riskiarvioista. Ei ole lainkaan harvinaista, että lainatarjousten korot vaihtelevat jopa 4-20 % välillä. Kaikki pankit ja lainat eivät siis ole samasta muotista. Siksi lainavertailupalveluita kannattaa käyttää, jotta edullisin ja itselle sopivin yhdistelylaina löytyy.

Lainahakemuksen voi täyttää netissä ja aikaa tähän kuluu minuutin verran. Yhdistelylainaa voi hakea jokainen täysi-ikäinen henkilö, jonka luottotiedot ovat kunnossa ja jolla on säännöllisiä tuloja. Ennen lainatarjouksen hyväksymistä on syytä tutustua huolella haettavan lainan sääntöihin ja ehtoihin.

Lainojen yhdistäminen voi siis olla hyvä idea silloin, kun pieniä kulutusluottoja ja lainoja on kertynyt useita. Yhdistelylaina helpottaa lainojen takaisinmaksua, säästää rahaa ja helpottaa henkilökohtaisen talouden hallintaa.