Kari Jalosen luotsaama Tshekin jääkiekkomaajoukkue seurasi Suomen ja Ruotsin päätöstä jättää KHL-pelaajat ulos maajoukkuetoiminnasta. Päätös koskee myös KHL:ään ensi kaudeksi siirtyviä pelaajia.

Tshekkisivusto iSport.cz uutisoi sunnuntaina, että Tshekin luottopuolustajat Lukas Klok ja David Sklenicka jätettiin ulos MM-leiriryhmästä äskettäin ilmi tulleiden KHL-huhujen takia. iSportin tietojen mukaan Klokin ja Sklenickan KHL-sopimukset julkistetaan virallisesti toukokuun 1. päivä.

– Hänellä on henkilökohtaisia syitä, Jalonen oli vastannut MM-leirin alussa, kun paikallinen media oli ihmetellyt erityisesti Sklenickan puuttumista.

Molemmat tshekkipelaajat ovat tuttuja suomalaisyleisölle. Klok edusti Rauman Lukkoa kahden kauden ajan, kun taas Sklenicka on pelannut viime vuosina Jokereissa ja Kärpissä.

Tällä kaudella AHL-seura Tucson Roadrunnersia, SHL-seura Rögleä ja viimeisimpänä HC Luganoa edustanut Klok siirtyy tshekkitietojen mukaan Neftekhimikiin. Brynäs IF:n kuluneen kauden ykköspuolustaja Sklenicka on puolestaan tuleva Astanan pelaaja.

Klok ja Sklenicka edustivat maataan viime vuonna Pekingin olympialaisissa. Sklenicka oli myös voittamassa MM-pronssia Tampereella.

– Nämä ovat jättimäisiä menetyksiä Tshekin maajoukkueelle. Muutama muukin Tshekin pelaaja oli saanut KHL:stä tarjouksia, mutta he päättivät olla menemättä Venäjälle. Siksi he ovatkin nyt mukana Jalosen joukkueessa, iSport.cz-sivuston kokenut toimittaja Pavel Barta kirjoittaa.

Tshekin maajoukkueesta puuttui jo ennestään KHL:ssä pelaavat Dmitrij Jaskin, Rudolf Cerveny ja Libor Sulak. Kaksi jälkimmäistä ovat entisiä Pelicansin pelaajia.