Hyökkääjä Sebastian Dyk on lähtemässä HIFK:sta tämän kauden päätteeksi. 30-vuotiaan ruotsalaisen nykyinen Liiga-sopimus on voimassa kevääseen 2024 asti.

Ruotsalaislehti LT uutisoi tiistaina, että Dyk on menossa ensi kaudeksi entisen seuransa Södertälje SK:n riveihin. Södertälje pelaa Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla HockeyAllsvenskanissa.

Södertäljen faniryhmä aloitti tällä viikolla julkisen rahankeruun, jonka avulla Södertälje voisi tuoda kaksi uutta vahvistusta sisään. LT:n tietojen mukaan toinen Södertäljen havittelema pelaaja on Ludwig Blomstrand.

Dyk aloitti HIFK:ssa mahtavasti, mutta miehen tahti hyytyi vuosien edetessä dramaattisesti. Ruotsalaiskiituri mätti ensimmäisellä Liiga-kaudellaan 45 tehopistettä, mutta sitä seurasi 26, 28 ja viimeisimpänä 11 tehopisteen kaudet. Tämän kevään pudotuspeleissä Dyk summasi yhdeksässä ottelussa pisteet 3+2=5.