Suomalaisten tähdittämä Carolina Hurricanes johtaa omaa pudotuspelisarjaansa New York Islandersia vastaan voitoin 2-0 sarjan siirtyessä New Yorkiin.

Kahdesta voitosta huolimatta Hurricanesin tilanne vaikuttaa huolestuttavalta, kun viimeisimpänä Teuvo Teräväinen mursi kätensä ja on sivussa ainakin Islanders-sarjan loppuun saakka. Kun sivussa olivat valmiiksi Andrei Svetshnikov ja Max Pacioretty, on Hurricanesin seurajohto joutunut reagoimaan tilanteeseen nostamalla NHL:n puolelle peräti kuusi pelaajaa farmiliiga AHL:stä.

Kutsun ylös saivat Kärpissä tämän kauden kiekkoillut Ville Koivunen, Vasili Ponomarev, Jamieson Rees ja Ryan Suzuki, puolustaja Maxime Lajoie sekä maalivahti Zach Sawchenko. Kuusikosta suomalaisittain mielenkiintoisin on luonnollisesti Koivunen, 19, joka pelasi kuluvalla kaudella Kärpissä 52 ottelussa iskien niissä 12+16=28 tehopistettä. Koivunen on Hurricanesin 2. kierroksen varaus vuodelta 2021.

Koivunen tuskin nousee silti ykkösvaihtoehdoksi Teräväisen korvaajana. Lähtökohtaisesti Teräväisen paikan kokoonpanossa ottanee pudotuspelien kaksi ensimmäistä peliä katsomosta katsellut Jesse Puljujärvi.