Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueen urakka MM-kisoissa päättyi yllättäen torstaina 2-3-puolivälierätappioon Slovakiaa vastaan.

Pikkuleijonat tuskaili ottelussa tehottomuuden kanssa, kun taas Slovakia iski tehokkaasti omista paikoistaan. Slovakian suurin sankari oli 54 torjuntaa napannut Samuel Urban.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin jo reilun 30 sekunnin pelin jälkeen, kun huippulupaava Dalibor Dvorsky onnistui maalinteossa. Myös Pikkuleijonilla oli erässä paikkansa, mutta lisäosumia ei kuitenkaan nähty.

Toisessa erässä Slovakia pääsi karkaamaan jo kolmen maalin karkumatkalle, kun Patrik Masnica ja Adam Cedzo onnistuivat ohittamaan Suomen maalivahti Eemil Vinnin. Molempiin maaleihin Dvorsky merkkautti itselleen syöttöpisteen.

Kolmannessa erässä Pikkuleijonat onnistui saamaan hyvissä ajoin 1-3-kavennusosuman Kasper Halttusen toimesta, mutta tämän jälkeen syntynyt 2-3-kavennus syntyi puolestaan liian myöhään – vain 10 sekuntia ennen päätössummeria, eikä Suomi ehtinyt enää luomaan kaivattua maalipaikkaa. Pikkuleijonien toisen maalin viimeisteli Emil Järventie.

Suomen turnauksen parhaimpina pelaajina palkittiin Kasper Halttunen, Jesse Kiiskinen ja Aron Kiviharju.

Tappion myötä Pikkuleijonat lähtee kotimatkalle, kun taas Slovakian urakka jatkuu seuraavan kerran MM-välierissä. Voit tutustua MM-kisojen tuloksiin ja otteluohjelmaan täällä.