Leijonien paidassa MM- ja olympiakultaa viime vuonna voittanut Jussi Olkinuora on ykkösehdokas SHL:ään nousseen MoDon ensi kauden maalivahdiksi, kertoo Aftonbladet.

Viime keväänä MM-kisojen parhaaksi maalivahdiksi valittu 32-vuotias Olkinuora pelasi päättyneellä kaudella AHL-seura Grand Rapids Griffinsin sekä SHL-joukkue Brynäsin riveissä. Kausi oli MM-sankarille vaikea. Brynäs putosi kauden päätteeksi SHL:stä. Olkinuora torjui yhdeksässä runkosarjaottelussa vaisulla torjuntaprosentilla 88,8. AHL:ssä torjuntaprosentiksi jäi 15 pelissä vielä kehnompi 86,8.

Olkinuora pelasi ennen tätä kautta kolmen kauden ajan KHL:ssä, jossa mies kuului sarjan eliittimaalivahtien joukkoon. Viime kevään MM-menestyksen myötä mies solmi vuoden sopimuksen NHL-seura Detroit Red Wingsin kanssa. Paikka ylhäällä jäi kuitenkin ottamatta ja Olkinuora palasi loppukaudeksi Eurooppaan.