Leijonat hävisi MM-kisojen avausottelunsa Yhdysvalloille lukemin 1-4 perjantaina.

Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen kävi C Moren haastattelussa läpi ottelun kulkua heti sen päätyttyä.

– Kyllä parempi joukkue tänään voitti, siitä ei ole kahta sanaa. Me oltiin ekassa erässä hyviä, mutta sitten ote vähän katosi ja hyökkäyspeli vähän hiipui. Puskettiin liikaa ja oltiin paljon omalla alueella. Opetellaan pelaamaan vähän paremmin jatkossa, Jalonen sanoi.

Jalonen löysi myöskin useita syitä sille, miksi pirteästä avauserästä huolimatta Suomi joutui taipumaan turnauksen avausottelussaan.

– Vastustaja aiheutti meille ongelmia. Meidän avauspeli oli huonoa ja puskettiin liikaa. Ei uskallettu pelata riittävästi syöttelemällä eteenpäin ja aika vaatimatonta oli muutenkin meidän hyökkäyspeli, syöttöjen laatu ja vastaanotot. Voittomaalikin tuli siitä, kun sämplättiin keskialueella pariin eri otteeseen saman vaihdon aikana. Tuli sellaisia lapsuksia, mitä tällä tasolla tämän tason joukkuetta vastaan ei kannata tehdä, Jalonen tuumi.

Jalonen tietää kuitenkin kokemuksesta, että mitään hätää tässä ei vielä ole, sillä turnaus on vasta saatu käyntiin.

– Ei peli ole ikinä ollut ensimmäisessä ottelussa kunnossa. Ei mennä paniikkiin, vaan otetaan ihan rauhassa ja katsotaan, mitä voidaan tehdä paremmin ja huomenna yritetään kehittää peliä. Näin se menee turnauksessa, Jalonen totesi.