Leijonien asema on vahva kohti MM-kisojen huipennusta mentäessä, jos on uskominen tshekkiläistä nettisivusto Denikiä. Se kirjoittaa, että Tampereen ja Riikan MM-kisojen toinen isäntämaa on ”yksiselitteinen ykkössuosikki”.

Syitä tähän on torstaina julkaistun jutun mukaan useita. Suomen suosikin asema johtuu muun muassa mahtavista yksilöistä.

Jääkiekkokommentaattori Ondrej Zamazal nosti tapetille mestariluotsi Jukka Jalosen nimen.

– Heillä on kypsä joukkue ja he seuraavat päävalmentaja Jalosen systeemiä.

Mahtavia yksilöitä on myös kaukalossa. Suomella on kuusi NHL-vahvistusta, joista suurin tähti on Colorado Avalanchen superhyökkääjä Mikko Rantanen.

Lisäksi leijonapaitaa kantavat viime vuoden kultajoukkueesta tutut nimet, kuten finaalin ratkaisumaalin iskenyt Sakari Manninen, parhaaksi pelaajaksi valittu maalivahti Jussi Olkinuora, maajoukkuelegendaksi noussut Marko Anttila, ja niin edelleen.

– Lisätään tähän vielä kotikenttäetu, jota suomalaiset käsittelivät vuosi sitten todella vakuuttavasti. On vaikea löytää jotain sellaista, joka syrjäyttäisi tämän hetken Pohjois-Euroopan sensaatiomaisen orkesterin, jutussa veisteltiin.

Unelmafinaali?

Perjantaina alkavien MM-kisojen alla on nähty puhetta unemafinaalista Suomen ja Tshekin välillä. Unelmafinaali siksi, että Tshekkiä luotsaa Kari Jalonen. Hän johdatti joukkonsa vuosi sitten MM-pronssille. Mitali päätti maan kymmenen vuotta kestäneen kuivakauden.

– Uskon joukkueemme voimaan, haluamme taistella mitalista. Se on ainoa tavoitteemme, kippari Roman Cervenka sanoi tshekkimedialle.

Leijonat ja Tshekki kohtaavat, jos kohtaavat, aikaisintaan pudotuspeleissä. Suomi pelaa Tampereen- ja Tshekki Riikan-lohkossa.