Leijonat polkaisee tänään MM-kisat käyntiin ottelulla Yhdysvaltoja vastaan. Suomi lähtee turnaukseen mestarisuosikkina, mutta avausvastustajaa ei kannata aliarvioida.

Nostamme tässä artikkelissa esiin kolme pelaajaa, joita Leijonien tulee erityisesti varoa.

Casey DeSmith, maalivahti

Casey DeSmith on kokenut NHL-tason kakkosvahti. Tällä kaudella hän ei ollut parhaimmillaan, mutta samaa voi sanoa hänen koko joukkueestaan Pittsburgh Penguinsista. Aiemmilla kausilla DeSmithin torjuntaprosentti on pyörinyt 91:n tuntumassa. Hän ei tule olemaan helppo ohitettava Leijonille.

Alex Tuch, hyökkääjä

Buffalo Sabresin tähtihyökkääjä Alex Tuchille nämä ovat ensimmäiset MM-kisat, mutta NHL:ssä hän on tehnyt jo pidemmän aikaa kovaa tulosta. Lähes satakiloinen voimahyökkääjä iski tällä kaudella 74 otteluun tehot 36+43=79. Hän tulee olemaan vaikea pideltävä Suomen maalin edustalla.

Conor Garland, hyökkääjä

Conor Garland puolestaan tuo Yhdysvaltojen hyökkäykseen runsaasti nopeutta. Tällä kaudella 178-senttinen laituri iski Vancouver Canucksin paidassa 81 otteluun tehot 17+29=46. Garland näytti vaarallisuuttaan MM-kisoissa vuonna 2021. Hän iski tuolloin kymmeneen otteluun huimat tehot 6+7=13.