TAMPERE. Suomi ei saanut lauantai-iltana helpolla voittoa Saksasta. Leijonat laitettiin kamppailussa todella ahtaalle, mutta tällä kertaa Mikko Lehtosen 4-3-voittomaalilla pisteen jäivät kisaisännille.

Leijonien kapteeni Marko Anttila oli voitetun Saksa-ottelun jälkeen tyytyväinen mies.

– Tosi hieno voitto. Asenne oli kunnossa. Jäähyt sotkivat pelaamista toisessa erässä, mutta kyllä me nähtiin, että ollaan viidellä viittä vastaan parempi joukkue. Saatiin luotua hyvin paikkoja. Nämä ovat kuitenkin tiukkoja pelejä, eikä mitään saa ilmaiseksi, Anttila kertasi ottelun tapahtumia.

Samalla hyökkääjä vastasi saamaansa kritiikkiin, jota hänelle sataa aina MM-kisojen alla. Monet kiekkofanit eivät haluaisi nähdä konkaria enää kisajoukkueessa, mutta Anttila huomauttaa, ettei hän vastaa niistä päätöksistä, että ketä lopulliseen ryhmään valitaan.

– Kaikilla saa ja pitää olla omat mielipiteensä. Mä teen vain omaa hommaani ja yritän tehdä sen parhaani mukaan. Valinnat tekevät aivan muut. Mä olen todella iloinen, että saan olla mukana. On kunnia pelata kotikisoissa. Mulla on puhdas omatunto, mikäli olen tehnyt parhaani.

Anttila kertoo myös, että pukukopissa pelaajat kunnioittavat toisiaan, eikä siellä ole pelaajia, jotka eivät sinne kuuluisi.

– Meillä kopissa kaikki tietävät, että jokainen pelaaja on ansainnut paikkansa joukkueessa kovan leirityksen jälkeen, Anttila sanoo.

Miikka Lahtinen
Twitter: @ladalahtinen