Suomi 1-1 Ruotsi, jatkoaika pelattu
37.17: 0-1, Oscar Lindberg (Jonatan Berggren, Fabian Zetterlund)
43.47: 1-1, Juho Lammikko (Harri Pesonen, Kasperi Kapanen)

Hetki hetkeltä

22.52: Ruotsi voittaa pelin rankkareilla 2-1. Ruotsille kaksi pistettä, Suomelle yksi.

22.51: Ahti Oksanen ei onnistu. Ruotsi voittaa.

22.51: Lucas Raymond käy ujuttamassa toisen kerran puikoista.

22.51: Kerrasta poikki. Ruotsi vetää ensin.

22.50: Ruotsin viides vetäjä on Marcus Sörensen. Ja Emil Larmi torjuu! Viidensien vetäjien jälkeen 2-2.

22.50: Joel Armia tasoittaa pelin!

22.50: Emil Larmi torjuu Peterssonin yrityksen.

22.49: Teemu Hartikainenkaan ei tee.

22.49: Oscar Lindberg ei tee! Vielä on toivoa Leijonilla.

22.49: Mikko Rantanen Suomen kolmantena: ei mene laukaus sisään.

22.48: Lucas Raymond ujuttaa Emil Larmin puikoista. 2-1 Ruotsille.

22.48: Kasperi Kapanen on Suomen toinen laukoja. Ei mene puikoista sisään.

22.47: Huhhuh, Tömmernes veivaa Emil Larmin aivan kaffelle. 1-1.

22.47: Ahti Oksanen ampuu sisään!

22.41: Suomi kestää aivoiman! Ja siihen päättyy jatkoaika. Rankkareille mennään!

22.40: 47 sekuntia jatkoaikaa jäljellä. Vielä pieni hetki alivoimaa pitää kestää.

22.36: Nyt jää Joel Armia telineisiin ja joutuu koukkaamaan. Boksia tulee, Leijonat alivoimalle.

22.35: Aika rohkeasti Suomi hyökkää ja pyrkii ratkaisemaan pelin ennen rankkareita.

22.34: Viiden minuutin jatkoaika 3v3 käynnissä!

22.30: Jatkoaika kutsuu. Varsinainen peliaika päättyy 1-1.

22.27: Ylivoima hukattiin jälleen. Enää pari minuuttia aikaa tehdä voittomaali.

22.24: No nyt uskaltaa tuomari antaa jäähyn Ruotsille! Sakari Mannista koukitaan maalipaikassa, ja Leijonat ylivoimalle.

22.21: Aikamoista miekkailua tämä on aika ajoin. Melko kovaa saa pitää miestä.

22.18: On tämä nyt taas ihan huimaa Suomen painetta Ruotsin päädyssä. Länsinaapurin pojat tyytyvät katselemaan, kun Leijonat painaa hurrikaania päälle.

22.14: VOI POJAT MIKÄ PAIKKA! Kasperi Kapanen tarjoilee aivan loistotontin Juho Lammikolle, mutta ei tästä sentään toista maalia miehelle tule.

22.12: MIKÄ TORJUNTA! Suomi myllyttää kakkosketjullaan Ruotsin päädyssä, mutta menetyksen jälkeen tulee nopea vastaisku omiin. Emil Larmi on mies paikallaan ja ottaa ison torjúnnan.

22.09: NO NYT SE MENEE! NYT SE MENEE! Suomen kolmosketju painaa pelin Ruotsin päähän. Kasperi Kapanen jättää Harri Pesoselle ja Juho Lammikko sohii alle nollakulmasta kiekon maalivahdin varusteiden kautta sisään. 1-1!

22.05: EI OLE TOTTA! Mitä pitää tapahtua, että Suomi tekee maalin? Teemu Hartikainen pelaa Ville Pokalle, joka kiertää jo maalivahdin ja pelaa maalin eteen. Mikko Rantasella on tyhjä maali edessään, mutta Ruotsin puolustajat onnistuvat huiskimaan kiekon pois.

22.04: Nyt se on sanottava, että Suomikin pääsee vähän kuin koira veräjästä, kun ei jäähyä vihelletä.

22.01: NO EIKÖ VIELÄKÄÄN! Joel Armia pääsee liukumaan keskisektorista erinomaiseen maalipaikkaan, vaan ei mene.

21.58: Kolmas erä käyntiin! Maalinteko on ollut Leijonille todella vaikeaa koko turnauksessa. Nyt on 20 minuuttia aikaa nousta rinnalle ja tasoihin Ruotsia vastaan.

21.54: Jos Dallas Stars putoaa NHL:n pudotuspeleissä, periaatteessa sieltä irtoaisi Suomelle todella kova vahvistus. Kahdelle ei ole enää tilaa, joten kumpi: Miro Heiskanen vai Roope Hintz? C Moren studiossa Olli Jokinen ottaisi Heiskasen, Tero Lehterä Hintzin.

21.43: ”Suomelta turnauksen paras toinen erä.” Näin naulaa Olli Jokinen C Moren studiossa.

21.41: Kyllä Suomi yrittää, ei sitä voi yrittämisen puutteesta syyttää. Mutta kun ei mene, niin ei mene.

21.37: Ja sieltä se sitten tulee. Kun ei Suomi hyödynnä painettaan, Ruotsi iskee. Hyvä sivuttaissyöttö, ja Oscar Lindberg pääsee ampumaan käytännössä tyhjiin. 1-0 Ruotsille.

21.33: Alivoima kestetty, mutta jäähyn myötä momentum Ruotsilla. Nyt Leijonat paluu jäähyä edeltäneeseen hyvään paineeseen!

21.30: TOLPPA! Ruotsin ylivoima johtaa heti maalipaikkaan, ja tolppa kilahtaa. Ei Luojan kiitos uppoa.

21.28: MITÄ IHMETTÄ?! Menee aivan naurettavaksi tämä tuomaritouhu. Kakon rajusta nurin koukkaamisesta ei tule mitään, ja nyt kun Marko Anttila taklaa ruotsalaista, heti nousee käsi.

21.25: MITEN EI TULE RANGAISTUSTA?! Kaapo Kakolta upea pujottelu, pitää ruotsalaispelaajia aivan pilkkanaan. Kaverin maila on kainalossa ja Kaapo tipahtaa polvilleen, eikä tule rangaistusta. Eipä tietenkään.

21.22: Ylivoima pelattu, ei vieläkään maalia.

21.17: Noniin, Leijonat ylivoimalle! Tästä maali!

21.15: Laukaukset eivät tästä pelistä kerro mitään. Ruotsi johtaa niissä 12-10, vaikka Suomi ollut ottelussa aivan dominoiva. Toisaalta: Leijonien ongelmakin tuossa vähän näkyy, kun ei hallintaa saada muutettua hyviksi maalipaikoiksi ja maaleiksi.

21.11: Toinen erä jatkuu ihan samalla tavalla. Suomi painaa kiekkoa minuuttitolkulla Ruotsin päässä.

21.08: Toinen erä käyntiin. Nyt erinomainen neljän ketjun paine maaleiksi, kiitos!

20.53: Ensimmäinen erä pelattu. Tero Lehterä C Moren studiossa: ”Paras erä Suomelta tässä turnauksessa.” Samoilla linjoilla on Olli Jokinen. Näihin kommentteihin on helppo yhtyä.

20.51: MITÄ TILANTEITA! Suomen ykkösketju petaa kaksi, kolme huipputonttia. Ruotsi joutuu turvautumaan aivan rikollisiin otteisiin saadakseen Mikko Rantasen nurin. Vaan ei ole tuomaristossa miestä antamaan jäähyä. Aivan lapasia.

20.49: Suomen nelosketjukin kykenee painamaan pelin Ruotsin päähän. Ei kovin paljon värikynää ole, jos sanoo tämän pelin olevan tällä hetkellä yhtä maalia.

20.45: Ei tästä oikein muuta puutu kuin maali. Leijonilta todella vahvaa pelaamista.

20.41: Nyt Suomen kolmosketjulta erinomainen vaihto. Kiekko pysyy koko vaihdon ajan Ruotsin päädyssä.

20.40: HIENO HYÖKKÄYS! Mikko Rantanen nousee hyökkäysalueelle ja jättää Sakari Manniselle, joka vielä pelaa Teemu Hartikaiselle vetopaikan. Hyvä mylläkkä siitä tulee, muttei maalia.

20.39: Leijonilla ei ole nyt suurta ongelmaa ollut Ruotsin hyökkäyspelaamisen kanssa. Ruotsi saadaan melko hyvin torjuttua keskialueella.

20.33: PAIKKA! Mikko Rantanen pääsee kuin varkain 2v1-tilanteeseen. Rantanen hakee vetoa, mutta lakaisee pölyt kiekon päältä.

20.31: Kova on vauhti ollut ottelun ensimmäisellä kympillä.

20.29: TOLPPA! Mikko Rantasen kuti käy jo lähellä. Kohtuullisen hyvä ylivoima. Ruotsi nyt täysilukuinen.

20.26: Heti huomaa, että nyt pelatan vähän eri tason ottelua kuin Saksaa vastaan. Ruotsi ei anna mitään ilmaiseksi, mutta nyt Leijonat ylivoimalle!

20.21: Ja siitä peli käyntiin! Ottelun alla Ruotsin päävalmentaja Sam Hallam antoi jo sopivasti hyvin erikoisia kommentteja Leijonien pelaamisesta, joten nyt ei muuta kuin jauhoja naapurille suuhun.

20.11: Tervetuloa live-seurannan pariin! Kymmenen minuutin kuluttua kiekko putoaa jäähän! Luvassa huippuottelu Suomi-Ruotsi!

Televisiointi

Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä MTV3-kanavalta, jossa lähetys alkaa kello 20.00. Kamppailun selostajana toimii Mika Saukkonen.

Suoratoistopalvelu C Morella ja C More Sport 1 -kanavalla ottelun ennakointi alkaa puolestaan jo kello 19.30. Studiossa juontajana toimii Teemu Niikko ja asiantuntijoina Tero Lehterä, Olli Jokinen, Sami Kapanen ja Rikard Grönborg. Selostuksesta vastaa Antero Mertaranta.

Psst! Jos kiinnostaa katsoa peli ilmaiseksi vaikkapa läppärillä tai puhelimella, se onnistuu NordVPN:n ja Kansainvälisen jääkiekkoliiton YouTube-lähetyksen avulla. LUE LISÄÄ TÄSTÄ!

Kentälliset

Leijonat tekee Ruotsi-otteluun vain yhden muutoksen. Emil Larmi korvaa maalilla Jussi Olkinuoran.

Suomen kentälliset:

Teemu Hartikainen – Sakari Manninen – Mikko Rantanen (A)
Joel Armia – Jere Sallinen – Kaapo Kakko
Harri Pesonen – Juho Lammikko – Kasperi Kapanen
Ahti Oksanen – Hannes Björninen – Marko Anttila (C)

@Trekronorse
Sam Hallam formerar följande formationer i kvällens match mot Finland i Tammerfors. En match som Lasse Johansson startar i det svenska målet!
🕖 Nedsläpp 19.20
📺 SVT2/Play
🎙️Radiosporten

Nu kör vi, Sverige! 🇸🇪
  • Näet kaikkien MM-kisamaiden pelaajat täältä.

Poissaolot

Ruotsi-ottelusta sivussa ovat hyökkääjät Antti Suomela ja Waltteri Merelä sekä maalivahti Christian Heljanko. Suomela on sivussa varoitoimenpiteenä ja Merelän kisapassia ei ole leimattu.

Parhaat pistemiehet

Suomen tehokkain pelaaja on tällä hetkellä Sakari Manninen, joka on saalistanut kahdessa ottelussa kolme (2+1) tehopistettä. Ruotsin tehokkaimpia pelaajia ovat Pär Lindholm ja Patrik Nemeth, jotka ovat keränneet kaksi (1+1) tehopistettä mieheen.

Debug info: $attributes[”seasonID”] was ”” on icehockey/season/leaders/index.php

Kuntopuntari ja lohkotilanne

MM-kisojen alku on ollut Suomen joukkueelle vaikea. Avausottelussa Yhdysvallat oli vahvempi maalein 1-4. Toisessa ottelussa Saksa kaatui jännittävien vaiheiden jälkeen maalein 4-3.

Ruotsi on ollut heti turnauksen alkuvaiheessa valmiimpi. Joukkue on kukistanut Saksan maalein 1-0 ja Itävallan lukemin 5-0, joten Tre Kronorille ei ole tehty vielä maaliakaan tässä turnauksessa.