Leijonat kohtaa Ruotsin MM-kisojen maanantain iltaottelussa kello 20:20 alkaen.

Mediapeli alkoi kuitenkin jo hyvissä ajoin maanantain aikana. Ruotsin päävalmentaja Sam Hallam antoi kohahduttavan lausunnon MTV Urheilulle liittyen Leijonien pelitapaan.

– Meidän täytyy täyttää laidat, koska heillä ei ole syöttöpeliä. He vain pistävät kiekkoa ylös. Tulemme siis täyttämään laitoja vahvasti, Hallam väitti MTV Urheilulle.

Hallam valmentaa ensimmäistä kertaa Ruotsia MM-kisoissa. Ensikertalaisen kommentit hätkähdyttivät myöskin C Moren asiantuntija Karri Kiven.

– Voin sanoa, että kova on lausunto. Näkee, että siellä ollaan kyllä nyt tosissaan ja halutaan henkisesti horjuttaa Suomea. Kaikki on pelissä. Ihan tarkoituksen hakuinen heitto. Kuvastaa sitä, että hän haluaa todella kokeilla kaikkia tapoja horjuttaa Suomea mediapelillä jo näinkin aikaisessa vaiheessa, Kivi toteaa.

Kivi on myöskin kokenut päävalmentajana ja hän on nähnyt ja kokenut urallaan paljon, mutta jopa hänen korviinsa Hallamin kommentit ovat täysin poikkeuksellisia.

– En muista vastaavaa lausuntoa vastustajan koutsilta ihan lähivuosilta. Sen takia pysähdyin itsekin, kun en muista vastaavaa. Se on jopa SM-liigassa harvinaista pudotuspelien aikana saati MM-kisoissa, Kivi sanoo.