Leijonien toisesta jääkiekon maailmanmestaruudesta on tänään (maanantaina) aikaa tasan 12 vuotta aikaa.

Slovakian Bratislavassa pelatussa finaaliottelussa Suomi kohtasi finaalissa rakkaan vihollisensa Ruotsin. Kamppailu päättyi lopulta Leijonien 6-1-murskavoittoon.

Selkeistä loppulukemista huolimatta voitto ei irronnut helpolla. Ottelun ensimmäisestä maalista vastasi lähes ottelun puolivälissä Ruotsin Magnus Pääjärvi, joka ohitti Leijonien maalilla vahvan turnauksen pelanneen Petri Vehasen.

Toisen erän lopulla, vain seitsemän sekuntia ennen erätaukoa, Suomi sai kuitenkin tärkeän tasoitusmaalin, kun turnauksen maalikuninkuuden voittanut Jarkko Immonen tykitti hurjalla lämärillä pelin 1-1:een.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Jarkko Immonen iski Leijonille tärkeän osuman. Kuva: Getty Images

Kolmas erä oli puolestaan Leijonien show. Vain reilun kahden minuutin jälkeen Petteri Nokelainen iski turnauksen ainoan osumansa makeaan paikkaan vieden Suomen 2-1-johtoon. Eikä tästä edes minuuttia, niin Niko Kapanen vie Leijonat jo kahden maalin karkumatkalle, eikä Ruotsi enää toipunut tästä.

Vajaat neljä minuuttia ennen loppua Leijonat voitiin julistaa jo maailmanmestariksi, kun Janne Pesonen onnistui maalinteossa. Vain hetkeä myöhemmin Mika Pyörälä iski taululle jo lukemat 5-1.

6-1-osuma nähtiin puolestaan viimeisellä minuutilla, kun Antti Pihlström naulasi historiallisen illan viimeisen osuman – ja juhlat olivat valmiina alkamaan.