Seattle Krakenin paidassa läpimurtokauden pelannut suomalaishyökkääjä Eeli Tolvanen ei lopulta kuulunut Leijonien MM-joukkueen suunnitelmiin.

Leijonien GM:n Jere Lehtisen mukaan Tolvaselle ei olisi löytynyt sopivaa roolia MM-joukkueesta.

– Jos jotain odotetaan (NHL:stä), niin sitten se tehdään tilanteen mukaan, että mihin ruutuun hän tulisi. Nyt teimme tuon valinnan, että emme tavallaan ottaneet häntä mukaan, Lehtinen kommentoi Iltalehdelle.

Tolvanen oli ilmaissut kauden aikana Leijonien johdolle olevansa halukas liittymään maajoukkueen mukaan, jos Kraken on ulkona pudotuspeleistä. Leijonilla oli kuitenkin jo ennestään paljon laitahyökkääjiä, joten tarvetta kyseiselle pelipaikalle ei ollut.

– Miten joukkueen dynamiikka menee, kuka pelaa missäkin ja mikä meidän tarve on mihinkin ruutuun. Kaikki joukkueurheilussa mukana olleet tietävät, miten joukkue rakentuu. On eri rooleja, Lehtinen pyöritteli.

– Älkää ymmärtäkö väärin. Eeli on hyvä pelaaja ja hän pelasi hyvin Seattlessa. Ja hän on ollut kiinnostunut, ei ole siitä kyse yhtään, Leijonien GM jatkoi.

Tolvasella on takana komea läpimurtokausi NHL:ssä. Nashville Predatorsista siirtolistan kautta Krakeniin siirtynyt hyökkääjä tykitti runkosarjan 48 ottelussa upeat 16 maalia.