Slovenia valmistelee jääkiekon MM-kisoissa melkoista jymypaukkua.

MM-turnauksen kolmella tappiolla aloittanut Slovenia johtaa 2. erän jälkeen B-lohkon ennakkosuosikkia Tshekkejä lukemin 2-1. Slovenia johti kamppailua 1. erän jälkeen lukemin 2-0.

Slovenian maaleista vastasi JYPiä kaudella 2017-18 edustanut hyökkääjä Miha Verlic sekä Saksassa pelaava hyökkääjä Jan Urbas. Tshekin kavennusmaalista vastasi NHL-vahvistus Dominik Kubalik.

Slovenialle voiton merkitys olisi järisyttävän suuri, sillä se nostaisi heidät B-lohkon viimeiseltä sijalta Kazakstanin yläpuolelle. Lohkossa viimeiseksi jäänyt joukkue putoaa suoraan 1. divisioonan MM-tasolle.

Kari Jalosen luotsaama Tshekki aloitti MM-turnauksen kahdella voitolla, mutta edellisessä pelissä joukkue kärsi nöyryyttävän tappion Latvialle. Jalonen on saanut MM-turnauksen aikana osakseen tiukkaa kritiikkiä Tshekin medialta, eikä mahdollinen tappio Slovenialle varmasti helpota suomalaisen tilannetta.