Leijonien valmennuksen on annettava kolmosmaalivahti Christian Heljangolle tilaisuus esitellä osaamistaan, kirjoittaa Leijonat.comin toimittaja Miikka Lahtinen.

Suomella on takanaan nyt viisi ottelua, joista kaksi on päättynyt tappioon ja kolme voittoon. Kaikki voitot ovat tulleet enemmän tai vähemmän nihkeiden esitysten jälkeen, joten riemunkiljahduksiin ei ole tässä vaiheessa varaa. Leijonien osalta peli ei ole vakuuttanut kuin muutaman erän verran, mutta myös maalivahtipelaaminen on ollut yllättävän epävarmaa. Aiemmin Suomen maajoukkue on voinut turvautua siihen, että ainakin maalivahtiosasto on kunnossa, mutta tänä keväänä tilanne on toinen.

Leijonien maalivahdeista ykköstorjuja Emil Larmi ei ole vielä täysin vakuuttanut, eikä hän ole ollut otteisiinsa tyytyväinen. Jussi Olkinuorasta ei sen sijaan taida olla näissä kisoissa edes Larmin kirittäjäksi. Olkinuora on päästänyt helppoja maaleja, eikä torjuntatyöskentely ole ollut muutenkaan aiempien vuosien tasolla, vaan kiekko on lähinnä poltellut räpylässä.

Larmin ja Olkinuoran epävarmojen otteiden myötä valmennuksen onkin annettava nyt Heljangolle tilaisuus. Tapparan maalivahti ei olisi tässä vaiheessa turnausta yhtään sen riskimpi valinta maalille kuin kukaan muukaan. Heljanko on torjunut jo tällä kaudella Tapparalle Liiga- ja CHL-mestaruudet, eikä ole missään nimessä poissuljettua, etteikö onnistumisia voisi tulla myös Leijonat-paidassa. Parhaimmassa tapauksessa kokeilu voisi johtaa jopa sellaiseen tarinaan, joka tullaan muistamaan vielä pitkään.

Miikka Lahtinen
Twitter: @ladalahtinen