Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen niin sanottu Onninen-katsomo ja muut yleisön ympärillä pyörivät aiheet ovat käyneet kuumina parhaillaan Tampereella ja Riikassa pelattavissa MM-kisoissa.

Niin sanotut Onninen-fanit ovat pukeutuneet Leojonien väreihin. Pelipaidalle tyypillisellä sukunimen kohdalla paidoissa lukee Onninen.

Nämä, eivätkä oikein muutkaan suomalaiset ole pitäneet ihan hirvittävän kovaa meteliä MM-kisoissa. Esimerkiksi unkarilaisfanien meno on ollut täysin toisenlaista. He laulavat ja mölyävät pelistä toiseen, oli tilanne mikä hyvänsä.

Perjantaina tuli Suomelta nokkaan 1-7, mutta edes tämä ei latistanut.

Näyttää, että suomalaiset istuvat ja möllöttävät paikallaan. Voihan se tietysti olla, että Onninen-fanien rauhassa oleminen korostuu, kun samannäköisiä ihmisiä on vieri vieressä tiiviisti samanlaisin metodein – eli kaikessa rauhassa.

Oli miten oli, aihe on ollut sosiaalisessa mediassa kuuma.

Unkarilaispelaaja Roland Kiss antoi oman näkemyksensä suomalaisfaneista yleisesti. Se poikkeaa yleisestä massasta.

– Suomalaiset fanit ovat mahtavia, kaikilla on valkoinen pelipaita päällä, se näyttää todella hienolta, unkarilaista Erste Ligaa DVTK Jegesmedvekissä pelaava pakki sanoi Suomen Jääkiekkoliiton nettisivuilla perjantaina.

Paljon kohutusta Onnisen katsomosta näet kuvan täältä.

Onninen-yhtiö on järjestänyt ja järjestää Ilta-Sanomien mukaan Tampereella messuja niiden keskittyessä sähköalaan ja LVI-puoleen. Yhtiö on ostanut Suomen kuuteen ensimmäiseen peliin satoja lippuja.

Jokaisen messupäivän päätteeksi asiakkaat ja tavarantoimittajat vierailevat Suomen pelissä.

Vuonna 1996 perustetun ja tukkukauppaa harjoittavan Onninen Oy:n pääasialliset toimialat ovat LVI-materiaalit ja LVI-tarvikkeet.