Leijonat kohtaa tiistaina pelattavassa MM-kisojen alkusarjan päätöspelissään Tanskan. Tämän jälkeen vuorossa on ns. ”kuolemanpeli” eli puolivälierä.

Suomalaiset kiekkojännärit ovat jo pitkään vaatineet päävalmentaja Jukka Jaloselta ketjumuutoksia ennen tosipelien alkua. Samoilla linjoilla on myös kiekkoasiantuntija Ismo Lehkonen, jonka mielestä kokeilut on nyt kokeiltu – varsinkin ykkösketjun osalta.

– Kiistatta meidän ykkösketju ei vaan toimi. Kaksi peliä on jo aika hyvä message siitä että toimiiko se vai ei. Sakari Mannisen ketjulla oli Unkari-pelissä kuusi maalintekopaikkaa, joista viisi loi Mikko Rantanen. Itävalta-pelissä Mannisen kentällä kaksi maalintekopaikkaa. Ja ne oli saaneet neljä peliä jo jumpata sitä peliään. Ei se vaan nytkähdä käyntiin, Lehkonen lataa Kalju Corner -podcastissa.

– Siinä ei vaan kemiat yksinkertaisesti natsaa. Manninen ja Hartikainen -kaksikko toimii, se me tiedetään. Kun aletaan tosipelejä pelaamaan, niin Mikkohan pystyy vaikka yksin ratkaisemaan pelejä. Se kantoi Coloradoa yksin reppuselässään ihan NHL-tasolla, Lehkonen muistuttaa.

Lehkonen jakaa kritiikkiä myös muille ketjuille.

– Vaikka nelosketjua vähän hehkutetaan, niin ei sekään toimi. Ne pääsee kaiken lisäksi aloittamaan hyökkäysalueelta ja melkein joka kerta kun ne lopettaa, niin meidän ykköskenttä joutuu aloittamaan omalta alueelta.

– Sitten Lammikon ketjulla on hyvä peli ja kaksi huonoa peliä. Suomelan kentälläkin tulee pelin sisällä hyvä erä, tosi huono erä ja ok erä. Nämä neljä ketjua… ei vaan lähde rullaamaan, Lehkonen ruotii.

Leijonien puolivälieräottelu pelataan torstaina kello 20.20 alkaen.