TAMPERE. Leijonat marssi tiistaina vakuuttavaan voittoon, kun MM-kisojen alkulohkon päätöskamppailussa Tanska kaatui murskalukemin 7-1.

Suomen joukkueen suurimpia onnistujia ottelussa oli Atte Ohtamaa, joka onnistui myös kertaalleen maalinteossa. Leijonien luottopuolustaja oli ottelun jälkeen tyytyväinen mies.

– Hyvä, että saatiin nyt niitä tehoja. Pelattiin hyvä 60-minuuttinen. Kun me saatiin maaleja alkuun, niin se auttoi meitä ja teki Tanskan pelistä vaikeampaa, Ohtamaa kommentoi heti ottelun jälkeen.

Leijonapuolustajan mukaan joukkueen pelaaminen näyttää hyvältä, mutta parannettavaakin löytyy.

– Pelin pitää koko ajan parantua turnauksen aikana, ja ollaan otettu koko ajan steppejä eteenpäin. Varmasti yhteistä pelinopeutta ja tasapainoa täytyy löytää lisää peliin. Koko ajan pitää päästä paremmin siihen omaan rytmiin paineistamaan ja paineen alta pois. Siinä pystytään varmasti parantamaan.

Leijonien osalta turnaus jatkuu seuraavaksi puolivälierissä Kanadaa vastaan. Ohtamaan mukaan vastustaja on todella kova. Suomen on esitettävä parastaan, että jatkopaikka irtoaa.

– Tulee todella hyvä vastustaja vastaan, kuten aina tässä vaiheessa turnausta. Kanada on yleensä ollut näissä peleissä parhaimmillaan. Meidän pelin täytyy kehittyä ja saada sitä kautta paras esiin, Ohtamaa ennakoi.

Miikka Lahtinen
Twitter: @ladalahtinen