TAMPERE. – Ehkä tällä hetkellä joku saattaisi sanoa, että olen tuntemattomampi, kun täällä on NHL-pelaajia ja olympia- sekä maailmanmestareita. Ei se minua haittaa mitenkään. Jokainen ansaitsee oman paikkansa julkisuudessa, ja uskon, että itsekin tulen sen jossain vaiheessa ansaitsemaan.

Näin Leijonia Tampereen ja Riikan MM-kisoissa edustava Ahti Oksanen vastasi SuomiKiekolle kysymykseen, ”kokeeko hän olevansa Leijonien tuntemattomampi ennätysten murskaaja?”

Pelaaja on takonut suomalaisennätyksiä rikki Pohjois-Amerikassa ja Tshekissä, MM-kisoihin hän nousi vasta kolmekymppisenä. Taustalla on myös pelipaikan vaihtaminen pakista hyökkääjäksi Yhdysvaltain luotsi David Quinnin ideoimana.

– En ole katunut kertaakaan, Oksanen hymyili henkilökuvassa.

Keskiviikkona julkaistu juttu löytyy kokonaisuudessaan SuomiKiekon nettisivuilta.