Leijonat kohtaa torstaina puolivälieräottelussa Kanadan. Kiekko tippuu Tampereella jäähän kello 20.20.

Kanadan alkulohko ei ollut ongelmaton, mutta silti joukkue selviytyi lohkokakkoseksi. Tässä artikkelissa esittelemme Kanadan isoimmat tähdet, joita Leijonien täytyy tänään varoa.

MacKenzie Weegar, puolustaja

MacKenzie Weegar on ollut Kanadan selvä ykköstähti MM-kisoissa. Puolustaja lähti kisoihin varsin nimettömällä pakistolla, jonka ykköstähti Weegar oli, mutta hän on ylittänyt kovatkin odotukset. Seitsemään MM-otteluun erinomainen kahdensuunnan puolustaja on nakuttanut tehot 3+6=9.

Tyler Toffoli, hyökkääjä

Tyler Toffoli on Kanadan joukkueen nimekkäin pelaaja. Hän nakutti NHL:ssä uransa ennätystehot, mutta MM-kisoissa kokenut laitahyökkääjä ei ole ollut parhaimmillaan. Toffoli on kuitenkin aina parhaimmillaan pudotuspeleissä, joten häneltä voidaan odottaa suuria tekoja. Seitsemässä MM-ottelussa Toffoli on kerännyt tehot 1+3=4.

Lawsonn Crouse, hyökkääjä

Lawson Crouse on jykevä voimahyökkääjä, joka viimeistelee rumia räkämaaleja lähietäisyydeltä. Hän tulee olemaan vaikea pideltävä Suomen puolustukselle maalin edessä. Kisojen seitsemään otteluun Crouse on iskenyt viisi maalia. Tällä kaudella hän iski NHL:ssä uuden maali- (24) ja piste-ennätyksensä (45).