Torstaina MM-kisoissa on vuorossa puolivälierät. Otteluiden voittajat etenevät mitalipeleihin, kun taas häviäjien osalta turnaus on ohi.

Ennen ratkaisupelien alkua Leijonat.com vetää vielä yhteen alkulohkoja. Kokosimme tähän artikkeliin tähdistökentän lohkovaiheen isoimmista onnistujista.

Maalivahti: Stanislav Skorvanek, Slovakia

Lohkovaiheessa nähtiin monia huikeita maalivahtisuorituksia, mutta ykköspaikan vei Slovakian 27-vuotias maalivahti Stanislav Skorvanek. Hän pelasi neljä MM-ottelua torjuntaprosentilla 95,4. Torjuntaprosentti on käsittämätön, kun ottaa huomioon Slovakian lähteneen lähes jokaiseen otteluun altavastaajana ja jääneen ratkaisupelien ulkopuolelle.

Puolustaja: Henrik Tömmernes, Ruotsi

Jo vuosien ajan Henrik Tömmernes on ollut Sveitsin pääsarjan vaarallisimpia puolustajia. Tänä vuonna hän on ollut myös Ruotsin MM-joukkueen ykköspyssy ja ylivoimapelin aivot. Seitsemässä ottelussa Tömmernes keräsi tililleen kymmenen syöttöpistettä. Hän johtaa turnauksen pakkien pistepörssiä.

Puolustaja: MacKenzie Weegar, Kanada

MacKenzie Weegar on ollut turnauksessa Kanadan selkeä ykköstähti. Jykevä kahdensuunnan puolustaja on iskenyt seitsemään MM-otteluun tehot 3+6=9, ja hän on ollut Kanadan selvästi paras pistemies. Toiseksi parhaalla pistemiehellä on neljä pinnaa vähemmän.

Vasen laitahyökkääjä: Dominik Kubalik, Tshekki

Tshekin NHL-vahvistus Dominik Kubalik on ollut tähän mennessä MM-kisojen valovoimaisin tähti. 27-vuotias laitahyökkääjä on ollut joukkueensa kantavia voimia. Seitsemään otteluun hän on takonut huimat tehot 8+4=12. Hän johtaa kisojen piste- ja maalipörssiä.

Dominik Kubalik edustaa seuratasolla Detroit Red Wingsiä. Kuva: Getty Images

Keskushyökkääjä: T.J. Tynan, Yhdysvallat

T.J. Tynan on tehnyt viime vuosina käsittämätöntä jälkeä AHL:ssä, mutta NHL:n ovet eivät ole pienikokoiselle sentterille auenneet. Yhdysvaltojen MM-joukkueessakin hän on jäänyt kolmossentterinä pienempään rooliin. Silti Tynan on tehnyt hurjaa tulosta. Erinomainen pelintekijä iski seitsemään otteluun tehot 1+9=10.

Oikea laitahyökkääjä: Mikko Rantanen, Suomi

Maalit jäivät Mikko Rantasella piippuun alkulohkossa, mutta härkämäisen laitahyökkääjän peli oli silti silmiä hivelevää. Hän on yksi maailman parhaista kiekonsuojaajista, ja hän pystyy luomaan itselleen ja ketjukavereilleen tilaa kuin tyhjästä. Seitsemässä alkulohkon ottelussa Rantanen antoi kahdeksan maalisyöttöä.