MM-kisoissa nähtiin valtava yllätys torstain puolivälierissä, kun Latvia löi Ruotsin kanveesiin lukemin 3-1. Näin ollen Latvia eteni ensimmäistä kertaa MM-kisahistoriansa aikana välieriin.

Latvian valmennustiimistä löytyy myöskin suomalaisosaamista. Todellinen Leijonien legenda Petteri Nummelin toimii nimittäin Latvian joukkueen apuvalmentajana ensimmäistä vuottaan ja oli välittömästi edesauttamassa maata kovaan temppuun.

– Aivan jäätävä fiilis tällä hetkellä. Turnaus jatkuu. Paljon olen saanut jääkiekosta, mutta en välttämättä montaa kertaa ole tällaista fiilistä saanut kuin tänään. Olihan tämä aivan jäätävä karnevaali. Tämmöistä jääkiekon kuuluu ollakin, onnellinen Nummelin totesi MTV Urheilulle Ruotsi-voiton jälkeen.

Latvian ainutlaatuinen saavutus on saanut koko kansan luonnollisesti sekaisin onnesta.

– Heistä näkee, kuinka paljon tämä merkitsee heille ja koko maalle. Ei tässä puhuta enää pelkästään jääkiekosta, vaan tämä menee isompiin asioihin. Vaikka tämä on vain jääkiekkoa, tämä on niin suuri juttu. Nämä eivät ole koskaan olleet tuolla (välierissä), Nummelin totesi.

MM-turnaus alkoi Latvian osalta tappioilla Kanadalle sekä Slovakialle. Sen jälkeen joukkue onkin napsinut pelkkiä voittoja ja porskuttaa tällä hetkellä kuuden ottelun voittoputkessa. Tuon putken aikana Latvia on kaatanut Ruotsin lisäksi muun muassa Sveitsin ja Tshekin.

– Se tekee urheilusta niin mahtavan. Nyt olemme me ja Saksa neljän joukossa. Onhan tämä nyt ihan jäätävää. Jos joku olisi kysynyt, laitatko rahaa pantiksi, että olette neljän joukossa, en varmasti olisi laittanut. Nyt ollaan. Tämä on jäätävää, Nummelin hekumoi.

Välierässä Latvia saa vastaansa Kanadan. Ottelu pelataan lauantaina Tampereella. Nummelin tietää, että joukkue saa valtavan tukijoukon mukaan isoon otteluun.

– Kyllä mä luulen, että joka ikinen laiva ja lento on varattu täysin loppuun. Täältä lähtee satavarmasti niin paljon ihmisiä kuin pystyy. Jos he eivät pääse halliin sisään, he tekevät jonkun studion jonnekin, Nummelin vakuuttaa.

Omalla pelaajaurallaan Nummelin nähtiin peräti 15 kertaa MM-kisoissa Leijonien paidassa.