Ruotsin taival jääkiekon Tampereen ja Riikan MM-kisoissa katkesi torstaina karmealla tavalla, kun Sam Hallamin luotsaama joukkue putosi jo puolivälierissä. Mitalit jäivät haaveeksi jo neljännen kerran peräkkäin Latvian oltua parempi torstain matsissa osumin 3-1.

Ruotsalainen kiekkolegenda Mikael Renberg ei säästellyt sanoissaan. Ainakin yksi syyllistävä sormi meni joukkueen GM Josef Boumediennen suuntaan.

– Hän epäonnistui houkuttelemaan riittävän hyviä NHL-pelaaja, eli hän ei löytänyt Lucas Raymondin ja valitettavasti loukkantuneen Rasmus Sandinin taakse todellisia huippuja, Renberg sanoi.

Boumedienne ei ottanut kritiikkiä vastaan nielemättä. Hän kertoi, että Renberg voi kertoa niiden pelaajien nimet, keitä hän turnaukseen olisi halunnut.

Boumedienne oli sanonyt lisäksi, että hän keskusteli usean eri pelaajan kanssa – ja poisjäämiselle oli useita erilaisia syitä.

– En näe, että yksikään pelaaja kieltäytyi sen takia, etteivät he olisi halunneet MM-kisoihin.

Ruotsi on jäänyt MM-kisoissa välierien ulkopuolelle jo neljä kertaa putkeen. Vuosina 2018 ja 2017 se otti kultaa.

Suomeakin puhuva Boumedienne on tuttu Liigasta, jossa hän pelasi usealla eri kaudella. Pakki edusti Tapparaa, Kärppiä ja Jokereita, matkaan tarttui kaksi SM-kultaa.

Kommentteja käsiteltiin SVT-kanavalla ja Aftonbladetissa.