Saksa on selvittänyt tiensä jääkiekon MM-kisojen finaaliin. Saksa kaatoi Yhdysvallat jatkoajalla maalein 4-3.

Yhdysvallat oli lähellä voittoa varsinaisella peliajalla johdettuaan ottelua maalein 3-2 vielä kolmannen erän viimeisille minuuteille. Saksa tuli kuitenkin tasoihin ilman maalivahtia, kun Marcel Noebels suti irtokiekon lähietäisyydeltä sisään.

Jatkoajalla pelissä oli hurjasti vauhtia. Maalipaikkoja riitti kummassakin päässä, mutta lopulta Saksan viivelähtö toi tulosta. Frederik Tiffels nousi hyökkäysalueelle ja piiskasi kiekon huimalla rannelaukauksella yläpörsään.

Saksan finaalipaikka on historiallinen. Saksaa ei ole nähty koskaan aiemmin nykymuotoisten MM-kisojen loppuottelussa. Joukkueelta löytyy kuitenkin kaksi MM-hopeaa vuosilta 1930 ja 1953, jolloin MM-kisat pelattiin eri tavalla.

Finaalissa Saksa kohtaa Kanadan, joka on pelannut loppuotteluissa neljissä viime kisoissa putkeen.

Voit tutustua MM-kisojen mitalipelien aikatauluihin ja lipunmyyntiin täällä.