Latvia saavutti jääkiekon MM-kisoissa historiansa ensimmäisen mitalin. Latvialaisten tarina on parasta, mitä jääkiekossa on hetkeen koettu, kirjoittaa Leijonat.comin toimittaja Miikka Lahtinen.

Tampereella sijaitseva Nokia Arena muuttui sunnuntaina latvialaisten kotiareenaksi, kun tuhannet latvialaiset pitivät loistavasti tunnelmaa yllä läpi pronssiottelun. Ottelussa oli parempi tunnelma kuin missään aiemmassa Tampereella pelatussa MM-ottelussa.

Lopullisesti Nokia Arena repesi liitoksistaan jatkoajalla ajassa 61.22, kun Kristians Rubins vastasi latvialaisen kiekkohistorian tärkeimmästä osumasta. Rubinsin maalin jälkeen huutomyrsky oli valtaisa. Latvialaisten voitto toi areenalle sellaisen tunnelman, mitä olen harvemmin saanut todistaa paikan päällä missään urheilutapahtumassa.

Voitto oli latvialaisille selvästikin niin jättimäinen asia, että sitä on vaikea edes sanoin kuvailla. Mikäli olit juhlimassa Suomen ensimmäistä MM-kultaa vuonna 1995, niin pääset ehkä lähelle latvialaisten tunteita.

Ottelun jälkeen fanien, pelaajien ja valmentajien aito ilo ja onnen kyyneleet olivat jotain sellaista, mitä ei ihan joka päivä pääse todistamaan vierestä. Tätä Latvian tarinaa ei tulla unohtamaan koskaan.

Miikka Lahtinen
Twitter: @ladalahtinen