Edmonton Journal -lehden toimittaja Jim Matheson uskoo, että Jesse Puljujärven, 25, kivinen matka NHL:ssä saattaa päättyä tähän kauteen.

Puljujärven kolmen miljoonan dollarin palkalla varustettu sopimus Carolina Hurricanesin kanssa päättyy heinäkuun 1. päivä. Katsomoon pudotuspeleissä heivattu suomalaishyökkääjä ei vaikuta kuuluvan Hurricanesin suunnitelmiin.

Matheson näkee Puljujärven tilanteeseen kaksi potentiaalista ratkaisua.

– Puljujärvi ei pelannut New Jersey Devils -pudotuspelisarjan viimeisissä otteluissa, eikä häntä nähty kertaakaan jäällä Florida Panthersia vastaan. Hän pelasi Hurricanesin paidassa vain seitsemän pudotuspeliottelua. Hurricanes ei tule missään nimessä tekemään Puljujärvelle 3 miljoonan dollarin sopimustarjousta (qualifying offer) pitääkseen hänen NHL-oikeutensa. Ehkä hän voi saada halvan yksivuotisen NHL-sopimuksen tai sitten hän palaa ensi kaudella Suomeen ja Oulun Kärppiin, Matheson kirjoitti Twitterissä.

Puljujärvi kaupattiin Edmonton Oilersista Hurricanesiin helmikuussa. Kärppien kasvatti kirjasi tällä kaudella Oilersin riveissä 58 runkosarjaottelussa pisteet 5+9=14 ja Hurricanesin riveissä 17 runkosarjaottelussa hyvin vaisut pisteet 0+1.