Latvia on voittanut historiansa ensimmäisen mitalin jääkiekon MM-kisoissa. Pronssiottelussa Latvia kaatoi Yhdysvallat jatkoajalla maalein 4-3.

Jälleen Yhdysvallat johti ottelua pitkään, mutta Latvialla oli kolmannen erän jälkipuoliskolla selvästi enemmän maalipaikkoja. Lopulta 3-3 tasoituksen löi häkkiin Kristians Rubins, jonka löperö viivalaukaus pomppi jenkkipelaajan polven kautta sisään.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata vain reilu minuutti, kun sama mies isku uudelleen. Nopeasta suorahyökkäyksestä Rubins pääsi tinttaamaan pomppukiekkoon ja laukoi laatan etuyläkulmasta sisään.

Pronssimitali maistui Latvian joukkueelle kuin mestaruudelta. Pelaajat juhlivat jäällä täysin rinnoin ja myös päävalmentaja Harijs Vitolins oli selvästi herkistynyt.

Löydät MM-kisojen tulokset, pistepörssin ja kaikkien maiden sijoitukset täältä.