Tapparan tähtihyökkääjä Veli-Matti Savinainen antaa palaa MTV Urheilun haastattelussa kysyttäessä Leijonista tutun konkarin mielipidettä Liigan päätöksestä pitää ovensa kiinni vielä kahden seuraavan kauden ajan.

Savinaisen – kuten lähes kaikkien muidenkin urheiluihmisten – mielestä päätös pitää Liiga suljettuna on urheilullisesti katastrofaalinen.

– Onhan se ihan katastrofi. Se on vastoin sitä, mikä urheilussa on tärkeää. Ammattiurheilussa pitää olla unelma jostain, mitä saavuttaa. Nyt se unelma on viety monelta seuralta pois. Siellä on monta seuraa, jotka ovat tyytyväisiä siihen, että saavat sen tv-rahan. Ennen kauden alkua ostetaan pelaajat, sitten hupskeikkaa, meneekin vähän huonosti, niin myydään ne pelaajat ja jäädäänkin vuosikatsauksessa plussan puolelle, Savinainen tylyttää.

– Joukkueiden kehittäminen otettiin pois. Nyt voin vain lillua Liigan mukana. Ei tarvitse kehittyä mitenkään. Ne ottavat sen rahan pois ja pelailevat. Ei ole mitään menetettävää minään kautena, Savinainen tiivistää monien kiekkofanien yleisen mielipiteen.

Savinainen itse olisi valmis supistamaan Liiga-seurojen määrää nykyisestä.

– Olen monta vuotta ollut sitä mieltä, että Liigassa on liikaa pelaajia, jotka eivät ole Liigan tasolla. Siellä on liian monta suojatyöpaikkaa, kun on niin monta joukkuetta. Tekisi suomalaiselle jääkiekolle hyvää, että siihen keksittäisiin joku ratkaisu, Savinainen näkee.