Columbus Blue Jacketsin suomalais-GM Jarmo Kekäläinen pyöräytti tiistaina ison pelaajakaupan NHL:ssä. Hän vahvisti Columbuksen maalivahtiosastoa kolmen joukkueen jättitreidissä hankkimalla Ivan Provorovin Philadelphia Flyerista. Toiseen suuntaan matkasivat 1. ja 2. kierroksen varausvuorot.

Tällä kaudella Provorov järjesti NHL:ssä suuren kohun. Hän kieltäytyi alkulämmittelyssä pukeutumaan seksuaalivähemmistöjä tukevaan sateenkaarilämmittelypaitaan. Ratkaisua parjattiin lehdistössä homofobisena ja seksuaalivähemmistöjen vastaisena.

Kekäläistä Provorovin päätös ei kuitenkaan häiritse.

– Mielestäni Amerikassa on hyvä asia, että meillä on valinnanvapaus, mielipiteenvapaus ja sananvapaus. Olemme aina olleet organisaatio, joka edistää moninaisuutta ja inkluusiota, ja jatkamme sen tekemistä, Kekäläinen kommentoi.

Viime kaudella Provorov pelasi 82 ottelua ja iski niissä tehot 6+21=27. Parhaalla kaudellaan venäläinen on takonut 17 maalia ja 41 tehopistettä.

Aaron Portzline

@Aportzline
Asked #CBJ GM Jarmo Kekalainen if Ivan Provorov's refusal to wear a Pride sweater with the rest of the #Flyers last season gave him any pause in making this trade: