Leijonien paidassa Naganon vuoden 1998 olympialaisissa esiintynyt ex-puolustaja Tuomas Grönman kertoo HockeyMonkeyn vapaapäivä -podcastissa tarinan sen aikaisesta joukkuekaveristaan Jaromir Jagr’sta, joka tunnetaan kiekkopiireissä hyvin omalaatuisena kaverina.

Tshekkilegenda matkusti Pohjois-Amerikasta Japaniin samalla lentokoneella Grönmanin ja muiden Pittsburgh Penguinsistä kisoihin valittujen pelaajien kanssa.

– Katselin että sillä oli kädessä semmoinen kello, jota kun kääntelee niin siitä tulee vihreä ja punainen. Siinä oli Postipankin leijonakuva. Postipankki oli ilmeisesti aikoinaan maajoukkueenkin sponsori. Niitä rihkamakelloja sai Suomesta varmaan 50 markalla.

– Kysyin, että hetkinen, mikäs kello sulla on tossa? Se vastasi, että tää on hänen onnenkello. Se on tosi taikauskoinen. Hän sanoi että on saanut sen Helsingistä parhaan pelaajan palkintona 20-vuotiaiden kisoista. Se painoi sen käteen, lähti olympialaisiin ja kultaa Tshekeille. Kello ilmeisesti toimi, ”Osku” Grönman naureskelee 25 vuotta myöhemmin.

Voit kuunnella Grönmanin haastattelun kokonaisuudessaan täältä.

LUE MYÖS:

Erik Haula muistelee podcastissa: Sai Mikko Koivulta kuumottavan opetuksen – ”Ensi kerralla voit vaikka p*skoa housuusi, mutta…”

Leijonat-legenda Jarmo Myllys paljastaa podcastissa: Seura kielsi Liiga-nousun – ”Seurajohto tuli koppiin ja sanoi…”