Pelicansissa viime kaudella läpimurtonsa Liigan huippupuolustajien joukkoon tehnyt Topias Vilén on yksi tulevan NHL-kauden mielenkiintoisista suomalaisnimistä.

Vasta 20-vuotias puolustaja pelasi vahvan Liiga-kauden nousten varsinkin pudotuspeleissä isoon rooliin Pelicansin marssiessa finaaleihin asti. Pro Hockey Writers povaa suomalaiselle komeaa uraa myös Pohjois-Amerikan puolella.

– Vaikka New Jersey Devilsin puolustajalupauksista Simon Nemec ja Luke Hughes keräävätkin suurimman huomion, fanien ei sovi unohtaa myöskään joukkueen viidennen kierroksen varausta vuodelta 2021. 186-senttinen vasemmalta laukova suomalainen on tehnyt vakuuttavaa jälkeä rapakon toisella puolella, sivusto arvioi Viléniä.

– Vilénillä on jo 124 ottelun kokemus Liigasta. Hänen peliaikakeskiarvonsa nousi 14.47 minuutista 19.26 minuuttiin viime kaudella. Lukema oli toiseksi suurin koko Pelicansin joukkueesta. Mikä tekee asiasta vielä vakuuttavampaa on se, että Vilén on vasta 20-vuotias ja Pelicans oli yksi koko viime kauden parhaista joukkueista Liigassa, sivusto jatkaa.

Superlupauksen tuleva kausi saattaa vielä vierähtää opetellessa Pohjois-Amerikan tavoille AHL:n Utica Cometsissa.

– Vilén saattaa hyvinkin olla yhden AHL-vuoden päässä paikasta Devilsin NHL-kokoonpanossa, sivusto lataa.

Vilén iski viime kaudella Liigassa pelaamissaan 41 ottelussa tehot 9+8=17. Pudotuspelien saldo oli 18 ottelua tehoin 4+5=9.