Jussi Ahokas jatkaa valmennusuraansa Pohjois-Amerikassa tulevalla kaudella. Hänet on valittu OHL-seura Kitchener Rangersin päävalmentajaksi. OHL on yksi kolmesta Pohjois-Amerikan pääjuniorisarjasta.

42-vuotias Ahokas on valmentanut viimeiset neljä kautta Liigassa. Ensin hän valmensi kaksi kautta KooKoota ja sitten kaksi kautta TPS:ää. KooKoon peräsimessä Ahokas valittiin heti ensimmäisellä Liiga-kaudellaan vuoden valmentajaksi. TPS:n mies johdatti puolestaan ensimmäisellä kaudellaan hopealle, mutta sai potkut toisen kauden jälkeen.

Valmennusurallaan Ahokas on voittanut nuorisomaajoukkueissa kaksi maailmanmestaruutta. Niistä toisen hän on vienyt Nuorten Leijonien ja toisen Pikkuleijonien päävalmentajan roolissa.

– Olemme erittäin innoissamme voidessamme toivottaa Jussin ja hänen perheensä tervetulleeksi Kitcheneriin. Jussin ansioluettelo puhuu puolestaan. Hän on jo saavuttanut niin paljon seura- ja kansainvälisellä tasolla Suomessa. Olemme innoissamme, että hän on päättänyt ottaa seuraavan askeleen upealla urallaan saapumalla Pohjois-Amerikkaan ja olemme kiitollisia siitä, että se tulee olemaan täällä Kitchenerissä. Odotan innolla, että saan työskennellä Jussin kanssa ja nähdä, kuinka pelaajamme hyötyvät hänen huolenpidostaan ja valmennuksestaan, Kitchener Rangersin toimitusjohtaja Mike McKenzie sanoo seuran tiedotteessa.

– Olen todella innoissani, tämä on suuri kunnia. Suomessa tiedetään, mistä Kitchener Rangersissa on kyse ja millainen organisaatio se on. Tunnen olevani etuoikeutettu saadessani tämän mahdollisuuden valmentaa Kanadassa, erityisesti Kitchenerissä. En malta odottaa kauden alkamista ja odotan innolla työskentelyä Rangersissa, Ahokas kommentoi.

Kitchener Rangers

@OHLRangers
🥉 2010 Olympic Games Bronze
🥇 2016 World U18 Championship Gold
🥇 2019 World Juniors Gold
🏆 2020 European Coach of the Year

Jussi Ahokas (@ahokas_jussi) has been named the 25th Head Coach of the #OHLRangers.

📰 Details: bit.ly/3q2iiGV

#NewWave | #Kitchener