Venäjällä otsikoihin nousi viikonloppuna KHL:n jättäneen Mestis-seura Jokerien yleisömäärä ensimmäisessä kotiottelussa.

Jokerit pelasi viime perjantaina Tikkurilassa Trio Areenalla KeuPa HT:ta vastaan harjoitusottelun ja paikalle oli saapunut 1671 katsojaa. Trio areenan kapasiteetti on 2004, joten areenan täyttöaste oli vähintäänkin kiitettävä.

Jokerien ja Kiekko-Espoon välinen Mestis-kauden avausotteluun Tapiolan Metro Areenalla on loppuumyyty. Paikalle povataan lähes 7000 päistä yleisöä, joka olisi Mestiksen ylivoimainen ennätys.

KHL:n kohuvalmentaja Andrei Nazarov, 49, pitää Jokerien harjoitusottelun yleisömäärää hälyttävänä asiana. Väkivaltaisena ja epävakaana miehenä tunnettu venäläisluotsi uskoo Jokerien suosion romahtaneen KHL:stä lähtemisen jälkeen.

– Luin, että 1671 katsojaa oli tullut seuraamaan Jokerien ensimmäistä kotiottelua. Muistakaa, että tämä joukkue on maan pääkaupungista, joka voitti olympiakultaa ja MM-kultaa. Voin kuvitella mikä shokki tämä on ollut Jokerien johdossa. KHL:stä lähtemisen jälkeen Jokereille kävi jotain uskomatonta. Seura on hylätty, eikä kukaan kaipaa heitä. Näin huonoilla yleisömäärillä ja kiinnostuksella seuraa kohtaan on väistämätöntä, että joukkue menettää pelaajiaan. Heitä voi jopa odottaa konkurssi. Tiedätte kyllä mitä Dinamo Rigalle ja muutamalle muullekin eurooppalaisseuralle kävi (KHL:stä lähdettyään), Nazarov laukoi venäläissivusto Championatin haastattelussa.

Nazarovin mukaan Jokerien ”mahalasku” antaa viitteitä siitä, että yhä useampi ulkomaalaispelaaja tulee siirtymään Venäjälle paremman elämän toivossa.

– Ja minkä takia tämä kaikki tapahtuu? Koska Jokerit päätti paiskata oven kovaa kiinni, jättää ylpeästi KHL:n ja kasvaa erilleen sarjastamme. Nämä suomalaiset katkaisivat juuri oksan, jossa he itse istuivat. Uskon, että tänne tulee seuraavan vuoden tai kahden aikana lukuisia ulkomaalaispelaajia, jotka haluavat saada Venäjän kansalaisuuden. Ihmisten täytyy ruokkia perheensä. Niiden pelaajien, jotka eivät pääse NHL:ään, on parasta tulla KHL:ään. Voimme vain odottaa lausuntoja ja lupauksia, joissa ulkomaalaispelaajat kertovat rakastavansa Venäjää. En usko, että se olisi paha asia nykyhetkellä. Johtajat ja pelaajat, jotka päättivät boikotoida KHL:ään tajuavat ennemmin tai myöhemmin virheensä, Nazarov tilittää.

Nazarov tunnetaan kiekkopiireissä melkoisena sekopäänä. Hän muun muassa levitti huhua, jonka mukaan NHL-supertähti Artemi Panarin olisi pahoinpidellyt 18-vuotiaan tytön. Tämän lisäksi hän on mätkinyt katsojia pleksin yli sekä järjestänyt itselleen potkut Venäjän maajoukkueen apuvalmentajana virnuiltuaan hänen seurajoukkueensa tappelupukareiden hakatessa Venäjän maajoukkuepelaajia KHL-ottelussa.

Pelaajanakin Nazarov tunnettiin todellisena kuumakallena, sillä hän tappeli 571 ottelun NHL-urallaan 131 kertaa. Hän on ollut työttömänä lokakuusta 2022 lähtien.