Ruotsalainen hyökkääjälupaus Ludwig Persson pelaa ensi kaudella Suomen kaukaloissa. Hän on solminut alkavan kauden kattavan lainasopimuksen Mestis-seura IPK:n kanssa.

19-vuotias Persson on Washington Capitalsin 3. kierroksen varaus (#85) viime kesältä. Hän solmi viime kesänä Capitalsin kanssa myöskin NHL-tulokassopimuksen.

Viime kaudella Persson pelasi lainalla kotimaassaan. Hän edusti toiseksi korkeimmalla sarjatasolla eli Allsvenskanissa pelaavaa BIK Karlskogaa ja viimeisteli 45 runkosarjaotteluun tehopisteet 4+11=15 ja jäi neljässä pudotuspelissä pisteittä. Persson pelasi myös Frölunda HC:n riveissä yhden SHL-ottelun.

– Kun Washingtonista otettiin yhteyttä, pääsimme nopeasti yhteisymmärrykseen koko kauden mittaisesta lainasopimuksesta. Persson on todella lahjakas Ruotsin nuorisomaajoukkueputken läpi pelannut hyökkääjä, jolla on jääkiekon lajitaidot loistavalla tasolla. Kun tähän yhdistetään tausta, Frölundan kuuluisasta kiekkoakatemiasta, niin fysiikkakin on ikäisekseen hyvällä tasolla, IPK:n päävalmentaja Marko Tuomainen kommentoi seuran tiedotteessa.