Venäläisomistuksessa oleva Helsingin areena (entinen Hartwall Areena) on seisonut tyhjillään jo pitkään. Pakotteiden vuoksi hallia ei ole voinut käyttää konsertteihin tai urheilutapahtumiin.

Nyt Helsingin kaupungin johto ehdottaa ulkoministeri Elina Valtosen mukaan lakimuutoksia, joiden avulla halli saataisiin auki.

– Olemme alkaneet valmistelemaan ratkaisua. Ensinnäkin haetaan vaihtoehtoja siihen, miten kyseinen halli ja mahdollisesti muut vastaavat kiinteistöt voitaisiin yleisön edun nimissä saada käyttöön. Tähän on tulossa lähiaikoina ratkaisu, ja siitä aikanaan tiedotetaan. On erittäin tärkeää, että esimerkiksi pääkaupungissa on halli, jossa voidaan järjestää urheilu- ja kulttuuritapahtumia, Valtonen sanoo Ylellä.

Helsingin areenan vapautuminen venäläisomistuksesta olisi erinomainen uutinen Mestiksessä pelaaville Jokereille. Seuralla ei ole ensi kaudeksi omaa jäähallia, vaan ottelut pelataan puoliksi Keravalla ja puoliksi Helsingin jäähallissa.