Suomalaispuolustaja Miro Heiskanen uhkuu itsevarmuutta NHL-kauden kynnyksellä.

24-vuotias Dallas Starsin supertähti on asettanut itselleen järisyttävän kovan, mutta realistisen tavoitteen alkavalle kaudelle.

– Norris-palkinto on yksi niistä asioista, jonka haluan voittaa. Haluan olla NHL:n paras puolustaja, Heiskanen tykitti itsevarmasti NHL.comin haastattelussa.

Viime kaudella Heiskanen oli NHL:n parhaalle puolustajalle jaettavan Norris-palkinnon äänestyksessä seitsemäs. Tätä edeltäneellä kaudella suomalaistähti oli NHL-toimittajien suorittaman Norris-äänestyksen 12.

Heiskanen takoi viime kaudella omat ennätyspisteensä NHL:ssä. Runkosarjan 79 ottelussa syntyi komeat 11 maalia ja 73 tehopistettä.

Pistemäärä oikeutti NHL:n puolustajien syöttöpörssin kolmanteen sijaan ja puolustajien pistepörssin viidenteen sijaan. Hän kellotti myös kolmanneksi eniten peliaikaa koko NHL:stä (25:29 per ottelu).

– Haluan voittaa Norris-palkinnon, mutta en mieti sitä kauheasti kauden aikana. Kuten olen aina sanonut, niin haluan auttaa joukkuettani voittamaan Stanley Cupin. Se olisi tietysti upeaa, jos minulla samalla mahdollisuus voittaa Norris-pystin. Toivottavasti ensi vuonna se tapahtuu, suomalainen sanoo.

Heiskasen kohonneeseen pistemäärään vaikutti varmasti John Klingbergin lähdön myötä lisääntynyt vastuu hyökkäyspelaamisessa.

– Tiesin tavallaan, että pystyn tekemään enemmän pisteitä ja olemaan enemmän mukana hyökkäyspelaamisessa. Sain asiat aika hyvin kasaan viime kaudella. Hyökkäävämpi tyyli ei myöskään ollut pois puolustuspelistäni, Heiskanen kertoo.