Vuoden 2024 jääkiekon MM-kisat järjestetään Tshekissä, Prahassa ja Ostravassa 10.-26. toukokuuta. Täältä löydät tietoa MM-kisoista, ottelulipuista, matkustamisesta ja majoittumisesta.

Yleistä tietoa MM-kisoista

MM-kisoihin osallistuu 16 maata. Molemmista lohkoista neljä parasta joukkuetta etenevät puolivälieriin. Kaksi vähiten pisteitä kerännyttä joukkuetta putoavat puolestaan sarjatasoa alemmaksi jääkiekon MM-kisojen 1. divisioonan A-lohkoon.

A-lohkon ottelut pelataan Prahassa ja B-lohkon ottelut Ostravassa. Prahan O2-areena toimii myös kisojen päänäyttämönä, sillä siellä pelataan kaksi puolivälierää, molemmat välierät ja mitalipelit.

Leijonat pelaa MM-kisojen A-lohkossa (Praha), jossa se kohtaa isäntämaa Tshekin, Iso-Britannian, Norjan, Itävallan, Kanadan, Tanskan ja Sveitsin.

B-lohkossa (Ostrava) pelaavat Yhdysvallat, Ruotsi, Slovakia, Saksa, Latvia, Ranska, Puola ja Kazakstan.

MM-kisojen ensimmäinen pelipäivä on perjantai 10. toukokuuta. Alkulohkojen viimeiset ottelut pelataan tiistaina 21. toukokuuta. Puolivälierät pelataan torstaina 23. toukokuuta, välierät lauantaina 25. toukokuuta ja mitalipelit sunnuntaina 26. toukokuuta.

Liput

MM-otteluihin myydään aluksi vain päiväpaketteja, jotka sisältävät aina kaikki kyseisenä päivänä pelattavat ottelut. Yksittäisten otteluiden liput tulevat myyntiin myöhemmin.

Päivälippujen hinnat vaihtelevat pelipäivän ja katsomopaikkojen mukaan. Halvimmillaan Leijonien otteluun pääsee alle 60:llä eurolla, kun taas kalleimmat päiväliput ovat noin 200 euroa.

Aluksi lippuja voi yrittää hankkia IIHF:n järjestämän lippuarvonnan kautta (lue lisää), mutta liput saa varmasti käsiinsä esimerkiksi Ikaalisten Matkatoimiston kautta, joka järjestää MM-kisoihin valmiita pakettimatkoja.

Ikaalisten Matkatoimiston sivuilta pystyy valitsemaan itselleen sopivimmat otteluliput, lennot ja hotellin siten, että kisamatkat olisi mahdollisimman vaivatonta tehdä.

Matkustaminen

MM-kisoihin matkustamisesta on tehty helppoa, sillä Helsingistä lähtee päivittäin lentoja Prahaan, eikä lentoaika ole kuin reilut kaksi tuntia. Mikäli ei halua lähteä matkaan Helsingistä, niin Prahaan löytyy suoria lentoja myös Turusta, Kuopiosta, Oulusta ja Rovaniemeltä.

Myös Prahan päässä liikkuminen on helppoa, sillä kaupungissa on toimiva julkinen liikenne. O2-areenalle pääsee kulkemaan esimerkiksi metrolla, junalla tai taksilla, jotka ovat myös huomattavasti edullisempia kuin Suomessa.

Areenalla on hankittavissa myös etukäteen kuljetus Ikaalisten Matkatoimiston kautta.

Majoitus

Prahassa majoittuminen on edullisempaa kuin Suomessa, sillä kaupungin hintatason sanotaan olevan noin 60 prosenttia Helsingin hintatasosta. MM-kisojen aikaan hinnat ovat kuitenkin hieman normaalia korkeammalla, mutta silti huomattavasti edullisempia kuin Suomessa.

Varsinkin lyhyemmillä matkoilla majoitusta suositeltavaa otettavaksi Prahan vanhasta kaupungista tai keskustan uusista osista, joista on helppoa liikkua eri suuntiin. Mikäli haluaa kuitenkin majoittua todella edullisesti, hyviä hotelleja löytyy myös keskustan ulkopuolelta.

Huom! Osta kisamatka Ikaalisten matkatoimiston kautta. Kun käytät tilatessa etukoodia LEIJONA, saat matkasta 20 euron alennuksen. Tilaa matka tästä.

Leijonien otteluohjelma MM-kisoissa:

Otteluiden alkamisajat on merkitty Suomen aikaa. Prahassa kello on tunnin vähemmän kuin Suomessa.