Tshekin maajoukkueessa kuohuu. Päävalmentaja Kari Jalonen on jättämässä tehtävänsä varsin riitaisissa tunnelmissa.

Kaikki lähti liikkeelle jo hyvän aikaa ennen potkuja. Videovalmentaja Fredrik Norrenan pesti päättyi viime kevääseen, ja Tshekin jääkiekkoliiton puheenjohtaja Alois Hadamczik kommentoi, ettei Jalonen halunnut toista suomalaista valmennustiimiinsä. Tosiasiassa Jalonen oli sanonut, ettei hän tarvinnut toista suomalaista valmennustiimiin.

Kesäkuussa Jalosen agentti Jiri Hamal kommentoi väärinkäsitystä Isport-sivuston haastattelussa.

– Hän toipuu edelleen puheenjohtaja Hadamczikin antamasta valheellisesta lausunnosta. Asia oli esillä myös suomalaisessa mediassa ja vaikutti henkilökohtaisesti todella paljon. Jalonen ei ymmärrä, miten on mahdollista, että Hadamczik valehteli julkisesti, Hamal sanoi.

Tästä kommentista puheenjohtaja Hadamczik kimpaantui totaalisesti. Hän kysyi median kautta Jaloselta, onko hän agenttinsa kanssa samaa mieltä. Jalonen kiisti kutsuneensa kiekkopomoa valehtelijaksi tässä yhteydessä.

Hadamczik ilmaisi olevansa tyytyväinen, että toteus paljastettiin ja että Jalonen ei syyttänyt häntä valehtelusta. Kiekkopomo haastoi kuitenkin Jalosen agentin oikeuteen suojellakseen itseään.