Dallas Starsin tähtipuolustaja Miro Heiskasen viime kaudella tuplaantunut tehopistetuotanto on nostanut suomalaisen viimein varteenotettavaksi ehdokkaaksi NHL:n parhaalle puolustajalle jaettavan Norris-palkinnon voittajaksi.

The Hockey News on nyt korottanut Heiskasen ensimmäistä kertaa ykkösehdokkaakseen sen listattua kärkiehdokkaansa alkavan kauden Norris-pystin saajaksi. Heiskanen pesee listalla seuraavaksi sijoittuvat Cale Makarin, Rasmus Dahlinin ja Adam Foxin.

– Heiskanen aloittaa kuudennen kautensa NHL:ssä ja hän on Starsin menestyksen kärki sekä hyökkäys- että puolustusalueella. 24-vuotias suomalainen paransi syöttöpiste-ennätystään 31:stä 62:een ja tuplasi samalla piste-ennätyksensä 36:sta 73:een pisteeseen.

– Hän on kuin sulaa voita kiekollisena sekä ilman kiekkoa. Tämän pitäisi viimein olla se vuosi, jolloin hän saa tunnustusta kokonaisvaltaisesta erinomaisuudestaan, kiekkoraamattu perustelee.

Starsin ylivoimaisesti tärkein puolustaja tienaa alkavasta kaudesta 8,45 miljoonaa dollaria. Miehen nykyinen sopimus kattaa vielä kuusi kautta.