Columbus Blue Jacketsin omistaja ilmoitti, että GM Jarmo Kekäläinen saa pitää työpaikkansa. Yksi perustelu oli kuitenkin se, että kauden alku on niin lähellä, joten johtoa ei lähdetty vaihtamaan. Aivan turvassa Kekäläisen ei siis voi sanoa olevan.

Columbuksen ympärillä vellova kohu on paljastanut kaksi heikkoutta Kekäläisen toiminnassa. Ensinnäkin Mike Babcockin palkkaaminen oli valtava virhe, jota ei olisi saanut tapahtua. Kenties vielä isompi ongelma on, että pelaajat eivät uskaltaneet sanoa päävalmentajan epäilyttävistä toimista suoraan GM:lle, vaan kommentoivat asiaa nimettöminä medialle. Pohjois-Amerikassa onkin kyseenalaistettu, onko Kekäläisellä toimiva suhde pelaajiinsa.

Kekäläinen astui maanantaina median eteen. Hän kertoi pyytäneensä pelaajilta anteeksi Babcockin palkkaamista, ja samalla hän vastasi epäsuorasti saamaansa kritiikkiin.

– Haluan jatkaa suhteen rakentamista pelaajiin niin, että he voivat luottaa meihin ja tulla luoksemme missä tahansa tilanteessa, ei väliä kuinka vaikea se on, ja luottaa, että me haluamme heidän parastaan, mitä ikinä se onkin, Kekäläinen sanoi.