Kuluvan viikon keskiviikkona pelattava Liiga-ottelu HIFK:n ja KooKoon välillä selostetaan myös viittomakielellä.

Räppäri Signmark eli Marko Vuoriheimo ja jääkiekkoilija Janne Nyberg toteuttavat HIFK:n Liiga-kauden ensimmäisen kotiottelun selostuksen viittomakielellä. Signmark toimii pääselostajana ja Nyberg kommentaattorina. Liiga-otteluita ei ole koskaan aiemmin selostettu viittomakielellä.

– Tämä on aivan upeaa. Olen aiemmin selostanut jääkiekon MM-kisoja, mutta nyt viittomakielinen toteutus tehdään ensimmäistä kertaa myös Liigassa. Mieletön veto HIFK:lta, sanoo Vuoriheimo HIFK:n tiedotteessa.

Vuoriheimo on itsekin pitkän linjan kiekkomies.

– Itse olen pelannut jääkiekkoa noin 30 vuotta ja monet ei-viittomakieliset tyypit ovat usein pukukopissa kyselleet, että miten kyseiset jääkiekon termejä viitotaan tai miten tietyt lauseet käännetään viittomakielelle? Usein he tykkäävät siitä, kun ne ovat niin visuaalista ja hienon näköisiä. Nyt jengi pääsee livenä katsomaan koko selostuksen. Odotan jo innoissani, jatkaa Vuoriheimo.

HIFK:n ja KooKoon välisestä ottelusta on C Moressa tarjolla kaksi erillistä lähetystä, toinen viittomakielellä selostettuna ja toinen Sebastian Waheebin perinteisellä selostuksella.

Helsingin IFK

@HIFKHockey
HIFK ja C More toteuttavat avausottelun selostuksen myös viittomakielellä!

Rap-artisti Marko ”Signmark” Vuoriheimo ja jääkiekkoilija Janne Nyberg selostavat viittomakielellä HIFK:n avausottelun HIFK-Kookoo 20.9.

– Tämä on aivan upeaa. Olen aiemmin selostanut jääkiekon…