Raimo Helminen muistelee elämäkertateoksessaan Raipe – Koikkarin kaukalosta leijonaikoniksi Ilveksen talousongelmia vuosituhannen vaihteessa.

Pelaajille ilmoitettiin rajuista leikkauksista, jotka koskivat myös heidän palkkojaan. Uusi toimitusjohtaja Risto Jalo ilmoitti pelaajille Saksassa loppukesästä järjestetyn harjoitusleirin yhteydessä seuran karuista talousnäkymistä.

– Oli aika dramaattinen tilanne, kun Jalo sanoi, että seuran rahat loppuvat, jos ei pian tehdä radikaaleja ratkaisuja. Uusi toimitusjohtaja esitti, että palkkoja pitäisi leikata reilusti, jotta kaudesta selvittäisiin. Kun palasimme Tampereelle, Jalo kokosi porukan yhteen ja sanoi, että ulkomaalaiset myydään ja muiden palkkoja leikataan 20 prosenttia, Raipe muistelee kesän 1999 tapahtumia.

– Se oli tositilanne eikä mitään leikkiä. Lopulta päädyimme muistaakseni 15 prosentin palkanleikkauksiin, samalla tutkaparinsa Peter Larssonin DEL-sarjaan menettänyt Helminen muistelee Ilveksen synkkiä vuosia.

Vaikeuksista huolimatta Ilves kipusi kyseisellä kaudella runkosarjan kahdeksannelle sijalle. Puolivälierissä tuleva mestari TPS oli vahvempi voitoin 3-0.