Venäläishyökkääjä Nail Jakupov on pelannut urallaan sekä NHL:ssä että KHL:ssä. Venäläisliigan olosuhteet eivät saa häneltä puhtaita papereita. Jakupov kommentoi asiaa poikkeuksellisen suoraan Dropping the Gloves -podcastissa.

– Meillä on niin paljon hyviä pelaajia, niin paljon mahdollisuuksia ja niin paljon ihmisiä, joilla on rahaa. Mutta kukaan ei tiedä, mitä rahalla pitäisi tehdä, Jakupov latasi.

KHL:n ongelmakohtien lista on pitkä.

– Asuin Pohjois-Amerikassa pitkään ja näin, miten hyvin asiat olivat. Se, miten pelaajat asuvat siellä, miten heitä kohdellaan, miten he matkustavat lentokoneella, miten he harjoittelevat ja palautuvat. Siellä on niin helppoa olla ammattiurheilija, Jakupov sanoi.

– Täällä olemme niin paljon perässä, näkisittepä vain. Kaikki pukukopeista valmentajien taktiikoihin… Ne ovat ihan hyviä, mutta pienissä yksityiskohdissa huomaa eron.

Jakupov on yksi NHL:n 2000-luvun isoimmista flopeista. Edmonton Oilers varasi hänet vuoden 2012 varaustilaisuuden ensimmäisenä pelaajana, mutta Jakupov pelasi vain kuusi vuotta NHL:ssä ennen kuin palasi Venäjälle. KHL:ssäkään Jakupov ei ole ollut tähtitason pelaaja.