HIFK:n kultakypärä Kristian Vesalainen on nakuttanut alkukauden 12 Liiga-pelissä tehot 6+8=14.

Winnipeg Jetsin kesän 2017 ykköskierroksen varaus palasi viime kaudella Liigaan, jossa tehotahti on ollut hurjaa miehen iskettyä jo viime sesongilla 40 runkosarjapelissä 37 pistettä. Ismo Lehkosen mielestä 24-vuotiaan laiturin pelissä on silti vielä paljon tekemistä, mikäli isokokoinen hyökkääjä mielii takaisin NHL:ään.

– Hänen täytyy itse tehdä päätös, minkälainen jääkiekkoilija hän haluaa olla. Haluaako hän olla viimeisen päälle Euroopassa voittava pelaaja ja ruveta vaihto vaihdon jälkeen käyttämään kaikkia vahvuuksiaan hyväkseen, Lehkonen kysyy Kalju Corner -podcastissa.

– Se on riittävään fyysinen, se on riittävän hyvä luistelemaan, sillä on riittävän hyvä kuti ja taitavat kädet, mutta ilkeästi sanottuna se vähän hiihtelee siellä vaihtojen keskellä. Jos se puristaisi koko ajan täysillä, se olisi painajainen viholliselle.

– Hän on ihanteellisessa tilanteessa. Hän pystyy itse tekemään sen päätöksen, että haluaako hän olla NHL-tasoinen pelaaja vai haluaako hän olla Liigan kärkikaveri, Lehkonen näkee.

192-senttinen Vesalainen on pelannut urallaan 70 NHL-ottelua tehoin 2+3=5.