Leijonien legendapelaajiin lukeutuvan Saku Koivun Aatos-poika nousi otsikoihin keskiviikkona hyökkääjälupauksen ratkaistua Pikkuleijonille voiton Tshekeistä.

NHL:n kykyjenetsijätoimiston (NHL Central Scouting) Euroopan pääkykyjenetsijä Janne Vuorinen listasi toisen polven kiekkoilijan pelillisiä ominaisuuksia Helsingin Sanomille antamassaan haastattelussa.

– Hänellä on nopea pelipää ja hän pystyy syöttämään ja liikuttamaan kiekkoa sujuvasti. Aatos on hyvä ylivoimalla, koska laukaus on vaarallinen ja nopea. Hän on fiksu pelaaja, joka sijoittuu järkevästi ja on oikeassa paikassa oikeaan aikaan, Vuorinen listaa.

Koivun, kuten kaikkien 17-vuotiaiden lupausten kohdalla kehityskohteita löytyy luonnollisesti vielä jokaiselta osa-alueelta.

– Fysiikkapuolella on paljon tekemistä, kuten oli isällä ja sedälläkin tuossa iässä, Vuorinen mainitsee.

Koivusta ei odoteta tulevan kesän NHL-varaustilaisuuden kärkikierrosten varausta. Joku NHL-seura nuorukaisen silti poiminee riveihinsä.

– Hänet varataan suurella todennäköisyydellä, mutta ei varmaan ensimmäisellä kierroksella, kuten isänsä ja setänsä, Vuorinen arvioi.