Leijonien MM-kultapuolustaja Oliwer Kaski koki harvinaisen hetken SHL:ssä Röglen kohdatessa HV71:n.

3-3-tilanteessa voittomaalikilpailuun edenneen ottelun kolmantena rankkarilaukojana maalinteossa onnistuneen Kasken osuma hylättiin suomalaisen sipaistua ensin kiekosta ohi. Tämän jälkeen Kasken onnistui kuitenkin tökätä kiekko maaliin.

Tuomaristo hylkäsi osuman videotarkastelun jälkeen, sillä Kasken ensimmäinen, tahaton tai tahallinen ”valelaukaus” tulkittiin laukaisuyritykseksi. Sääntökirjan mukaan maalia ei voi tehdä kimmokkeella, paitsi jos kiekko kimpoaa tolpasta tai ylärimasta maalivahtiin ja tästä suoraan maaliin. Kasken tulkittiin yrittäneen maalintekoa kahdella eri laukauksella.

Kasken edustama HV71 hävisi ottelun lopulta maalein 3-4.

Voit katsoa Kasken hylkäykseen johtaneen rankkariyrityksen alta löytyvältä videolta tai täältä.

SHLsituationsrum

@SHLsituationer
PS @roglebk - @hv71 Efter videobedömning framgår det att straffskytten skjuter iväg pucken och sedan spelar pucken på nytt. Därför, EJ mål. Detta enligt regel 24.2 ”Straffslag, procedur”: tinyurl.com/SRFIH/48 #SHL #twittpuck