TPS:stä isolla kohulla viime kauden jälkeen lähtenyt päävalmentaja Jussi Ahokas paljastaa Urheilucastissa toisen Turun kautensa olleen henkisesti raskasta aikaa.

Ahokas sai seurajohdolta käskyn peluuttaa joukkuetta miehelle itselleen ei niin mieluisalla trap-puolustukseen perustuvalla pelitavalla, minkä myötä 43-vuotias huippukoutsi ei päässyt toteuttamaan omia vahvuuksiaan.

Viimeisestä TPS-kaudesta jäi nyt Kanadan junioriliiga OHL:ssä pelaavaa Kitchener Rangersiä käskyttävälle Ahokkaalle huono maku.

– Itsehän mä sen hyväksyin että pelataan tietyllä tavalla. Mutta myös se joukkue, kun et itse pääse vaikuttamaan joukkueen rakentamiseen Tepsissä niin kuin Kouvolassa, niin sitten sun on pakko pelata tietynlaista jääkiekkoa myöskin, Ahokas myöntää.

– Viime vuosi meni miten meni… ihan perseestä. Sellainen vuosi kun vitutti mennä hallille, kun ei homma kulkenut eikä muutenkaan moni asia toiminut. Nyt on ollut taas helvetin hauskaa, on intoa ja on päässyt toteuttamaan itseään. Toiminta ollut muutenkin kaikin puolin kivaa, niin olen nauttinut olosta täällä, Ahokas vertailee.

Ahokkaan alku Rangersin OHL-joukkueen peräsimessä on ollut mahtava. 22 pelistään 17 voittoa napsinut joukkue on koko sarjan kärjessä seitsemän pisteen marginaalilla.