Iltalehti uutisoi torstaina, että Suomen Jääkiekkoilijat ry (SJRY) haluaa jatkossa olla päättämässä suomalaisen huippukiekon sarjajärjestelmästä.

Liigan johto ilmoitti 12. lokakuuta, että keväästä 2025 alkaen käynnistyy karsinnat Liigan viimeiseksi jääneen joukkueen ja Mestiksen voittajan välillä. Samalla päätettiin, että nousijajoukkueen tulee pulittaa liigaosakkeesta jopa 3,6-3,8 miljoonan euroa. Liigan joukkuemäärä rajattiin jatkossa 16:een.

Iltalehden tietojen mukaan SJRY haluaa perustaa Liigan ja Jääkiekkoliiton kanssa kolmikantaisen työryhmän, joka suunnittelee yhteistyössä muutoksia Suomen sarjajärjestelmiin.

Järjestön päällimmäisenä tavoitteena on luoda Suomeen kaksi ammattilaissarjaa, koska nykyinen Mestis ei sitä nykypuitteilla ole.

Mallin ideana olisi tehdä ”A- ja B-liiga”, jossa ammattilaispelaajille olisi tarjolla enemmän työpaikkoja. Tämä voisi tapahtua esimerkiksi siten, että ylemmän ja alemman sarjan yhteenlaskettu joukkuemäärä olisi 20. Ajankohtaa muutokselle ei kuitenkaan vielä ole kerrottu.

Iltalehti kertoo, että SJRY on jopa valmis tarkastelemaan nykyisen sarjajärjestelmän lainmukaisuutta Kilpailu- ja kuluttajavirastossa (KKV).