Tapparan Topi Rönniä ei valita tällä kaudella alle 20-vuotiaiden MM-joukkueeseen, uutisoi MTV Urheilu.

19-vuotias Rönni on tällä hetkellä syytettynä raiskauksesta, joka vaikuttaa asiaa sen verran, ettei hyökkääjää nähdä mukana Nuorissa Leijonissa.

– Rikosoikeudellisen prosessin ollessa käynnissä rikoksesta epäilty henkilö ei voi osallistua maajoukkuetoimintaan, mikäli rikosepäilyssä on kyse toisen henkilökohtaista koskemattomuutta tai seksuaalista itsemääräämisoikeutta vakavasti loukkaavasta menettelystä taikka muusta erityisen vakavasta rikosasiasta, joista todennäköisesti tuomittaisiin vankeusrangaistus siinä tapauksessa, että menettely luettaisiin henkilön syyksi, Suomen Jääkiekkoliiton viestintäjohtaja Henna Malmberg kertoo MTV Urheilulle.

Malmbergin mukaan pelaaja voi osallistua maajoukkueen toimintaan, mikäli hänet todetaan tuomioistuimen päätöksellä syyttömäksi mahdollisesta muutoksenhausta huolimatta, ”niin kauan kuin kyseinen lopputulema on voimassa”.

– Näillä periaatteilla Jääkiekkoliitto haluaa vaikuttaa siihen, että potentiaalisesti maajoukkuetoimintaan osallistuvat pelaajat ja muut henkilöt ymmärtävät toimintaan liittyvän julkisuuden ja sen, että esimerkiksi maajoukkuetoimintaan osallistuvat pelaajat ovat monille nuoremmille pelaajille, urheilijoille ja yleisemminkin nuorille esikuvia.

– Liitto toivoo, että nämä periaatteet vaikuttavat myös ennaltaehkäisevästi pelaajien ei-toivotunlaisen käyttäytymiseen, Malmberg kertoo.

Rönnin syytettä käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa maaliskuussa. Nuorten MM-kisat alkavat Ruotsissa 26. joulukuuta. Voit tutustua MM-kisojen lohkoihin ja otteluohjelmaan täällä.